Dag 24, nu börjar huset ta form!!!

Hejhej!

Idag har spikandet påbörjats. Kl 6:45 stog "gubbarna" redo med hammaren i högsta hugg!!
Elias har varit på dagis.
Stella har fortfarande feber :O( dock inte lika hög som förut, men imorn blir det läkarbesök!!

Det har varit en väldigt varm dag, med några regndroppar. Gubbarna har kämpat på. Det kom 2 långtradare med brädor, takstolar o gips o allt vad det heter. Häftigt. Jag fattar inte hur de ska få ihop detta plockepinn, men de är verkligen duktiga, min man o hans kollega!!!

Jag skulle ha gått en promenad med linda ikväll, men hon har tyvärr fått huvudvärk o jag känner inte för att gå ensam, har ju dessutom redan gått idag, på morgonen.
Åt just en skål yoghurt, med smak av jordgubb/vanlij/lakrits. Jag fattar inte hur man kan komma på den smak-kombinationen, men peter tyckte vi skulle prova. Han har dock inte ätit nåt av den o jag tycker den smakar hostmedicin, BLÄK, köper inte den nåt mer!!!!!!!

Nu; pictures of today;;;









Som sagt; plockepinn!!!! 2 hela pärmar med bruksanvisningar. Jag fattar inte hur de ska få ihop det, men så är det ju inte jag som är snickare (som tur är....)



Provmålning av husets blivande färg.
Från vänster sett; kardemumma, kalkvit, sanddyn.
Det lutar åt att vi tar sanddyn och kalkvit (de 2 ljusaste)....
De låter så härligt somriga oxå ;O)

Så nu är det dusch o TV som gäller, imorn fortsätter bygget o bloggandet!!
Välkommen åter ;O) 

Tjugotredje dagen då!

Idag har Peter sopat plattan, det är allt som hänt på bygget typ. Anledningen till sopningen var att Elias o grannkillen slängt upp grus på plattan o då är min pedantiske ( öh...) man där o sopar febrilt, HAHAHA!! Ska se till att han är lika flink med kvasten när huset väl är klart ;O)

Vad har då annars hänt idag?? Jaaa, det har varit varmt. Stella har fortfarande feber, men nu på kvällen hade den sjunkit, hon fick bada ett svalt bad o sen springa ute lite i bara blöja, när tomten var skuggtäckt... Nu gnäller hon dock i sömnen :O(

Efter att vi lämnat Elias på dagis åkte vi till Upplands Väsby o hämtade ut lite grundfärg, eller ganska mycket grundfärg. Sen tog vi 2 färgburkar av olika beige nyanser, så huset kommer iallafall bli beiget med vita knutar. Ljust beiget.
Sen åkte vi upp till Peters jobb o hämtade ritningarna på ventilationen till huset o därefter till Danderyds sjukhus där jag idag skulle göra ultraljud på en knöl som jag har i armhålan... De tog även prover från knölen. Ultraljudet såg bra ut, tyckte läkaren, han tyckte att det såg ut som en ofarlig lymfkörtel, o jag HOPPAS att proverna visar detsamma. Om en vecka ska jag få svar....... o jag ska INTE noja eller grubbla den veckan! Försöka iaf...

Efter det åt vi lunch o sen hem. Jag o Stella somnade o sov till halv tre, sååååå skönt!!!!!!!

Ikväll gick jag o Linda en lååång promenad på 1,5 timme, glömde myggsprayen >:O(

Nu sitter vi o kollar TV, eller Peter kollar o jag sitter brevid. För det är fotboll som vanligt!
Idag har jag inte tagit några bilder, men det gör jag GARANTERAT imorn!
Tills dess; hejsvej!

Dag 22.

Idag har jag varit på ultraljud. Fast det är tredje barnet så är det lika spännande o pirrigt varje gång att se bebisen!!!! Tråkigt att inte peter kunde vara med bara, men man får inte ha med barn där o vad ska man då göra av dem?? Allt såg iaf bra ut än så länge!! Skönt. Ändå är jag mer nojig än någonsin, vet inte vad jag nojar över, men så är det bara.

Stella har feber fortfarande :O(, men hon är glad o pigg ändå. Idag åkte bandagen av o hon fick bada för första gången sen i onsdags!!! Jag o Elias åkte ner till Åby o slängde in några maskiner tvätt. Elias lekte lite i lekparken så länge, så duktig!!! I morse när han vaknade hade jag precis kommit in från min morgonpromenad, då frågade han mig; -har du tvättat nu? -Nää, sa jag. -Men vad gör du här då? frågade han då....Hahaha! Sötnosen.

2 dgr kvar innan spikandet börjar!!! YEY! Peter säger att till helgen kommer man se hur huset kommer se ut! SPÄNNANDE!!! Bilder kommer såklart, men just nu är det fortfarande bara en platta på marken.

Dagens bild blir istället en på "bullen"





Så. Godnatt!

Dag Tjugoett då.

Igår var jag ju med Stella till sjukhuset på morgonen. Doktorn sa att om hon skulle få feber så skulle vi komma tillbaka. På kvällen igår känns hon varm, men eftersom hon hade lekt o stojat med Elias o Alma, så tänkte vi att hon nog bara är varm för att hon hållt igång hela em/kvällen. Men på natten är hon fortfarande varm....
Vi letar f e b r l i l t efter febertermometrarna, vi har två stycken som är såna snabba som man i princip bara stoppar in i rumpan o sen är det klart, men tror ni vi hittar dem eller?? Fasen vad vi letar, både här o där, men ingen temp, jo, en gammal som det tar 3 min att läsa av. Tillslut får den duga, vi måste ju tempa. Upp med lillstumpan o in med tempen.... ettusenett, ettusentvå, ettusentre....... i två minuter tempar jag o då är febern uppe i 39,5, så det är bara att packa skötväskan o köra iväg till sjukan igen. Klockan är 00:30.
Egentligen förstår jag att det inte är någon fara, jag tar bort bandagen o ser att såren ser fina ut, men när doktorn har sagt att vi ska åka in om hon får feber, då är inte jag den som säger emot....
Som t u r är får vi hjälp med en gång, vi slipper sitta o vänta nån längre stund. Doktorn tittar på såren, stella skriker o gråter så fort nån tittar på henne, sen tar de en snabbsänka som är helt normal, lindar om benen, allt medan Stella är helt förstörd av gråt :,O( stackars liten. Men det var iallafall ingen infektion i benen, så vi får åka hem igen. SÅ TRÖTTA!!!!

Idag fick vi sovmorgon. Barnen o peter sov till 8;30 o jag fick sova annu längre, till 11:00. Kan faktiskt inte minnas när jag sovit så länge.... Sen gick jag en promenad med Stella så hon fick sova lite till o väl hemma åt vi lite o sen la vi oss o sov... IGEN! Nu är jag sååå utvilad o inte alls trött när det snart är dags att sova igen, haha, men det är smällar man får ta ;O)

Vi har inte gjort mycket idag alls. Jag skulle ha tvättat idag mellan 19-22, så jag åker ner till mamma o pappa o går till tvättstugan, fast det finns 3 st o jag minns inte vilken jag bokat, så jag går till den ena efter den andra o inte nån har JAG bokat.... :O( Fast jag VET att jag bokat. Så irriterande!!! Så nu bokade jag en imorgon o nu VET jag absolut att jag bokat!

Nu ska jag duscha.
Det var den helgen det.
Hej!




Stella äter glass i Bovik!



....Elias med :O)

Dag arton, nitton o tjugo.....

Inget nytt på byggfronten ännu.
Det är lördag o jag ska strax krypa i säng...
I torsdags åkte vi till Sandviken för att fira midsommar, dock kunde vi bara stanna en natt då Stella skulle tillbaka till sjukhuset på lördag morgon (idag). Så igår kväll åkte vi hem, på självaste midsommarafton. Snacka om lugnt i trafiken!!!
Det var en trevlig midsommar med dans runt midsommarstången i Bovik.
Elias o Stella fick åka farmor o lasses båt för första ggn, lite läbbigt men kul tyckte de båda två.
Vattnet var 19 grader varmt o hade jag haft badkläder med mig hade jag nog badat. Nog. ;O)
Idag har jag o Stella varit på sjukan igen o fått såren omlagda, de har läkt fint, men än slapp hon inte bandagen :O( stackars liten.
Linda, Daniel, Alma o Emma har varit här o grillat idag. Supertrevligt. Barnen hade så kul o vi stora med :O)
Nu är jag sååå trött så trött så trött så nu ska jag borsta tänderna o krypa ner under täcket. Inte många dagar kvar förrän första leveransen av virke kommer, roligt roligt!!!
Nedräkningen har börjat!

GODNATT!


Dag sjutton.

Onsdag 23/6.

Stilltje på byggfronten. Peter har vattnat på betongen några ggr idag, så den inte ska spricka.
Kicki o Linda var här o åt lunch med oss! Mys!!

På eftermiddagen åkte vi till olika bilfirmor o tittade lite på bilar, sen Donken...

Väl hemma tog vi fram Elias cykel o el-fyrhjuling så fick barnen åka på betongplattan. Det va skitakul!
Nu sover barnen o jag med nästan.

Dagens bilder kommer här;



                                                    



                                                     

Fredagen den 13:e eller? Nä just det, 16:e byggdagen!

Dagen började bra, solsken o sovmorgon till 7 nästan.... iallafall för mig o barnen. Peter var uppe tidigare, MIN vanliga gå-upp-tid.
Efter dagislämning med presentutdelning till fröknarna, åkte jag o Stella till Linda på lite kaffe, sen hem o laga lunch till mig o Peter; laxpasta.
Diska o sen till tvättstuga.
Hämta Elias från dagis, lämna honom här hemma hos Peter, tillbaka till tvättstuga, åka o handla, upp med maten till baracken, in med den i kylen, tillbaka till tvättstuga.... Då ringer Peter o säger att Stella har blivit JÄTTERÖD på benen efter att ha lekt på betongen med vatten. Jag; ring sjukvårdrådgivningen. Peter ringer mig igen o säger att hon behöver kylbalsam. Jag hoppar snabbt som tusan in i bilen o ner till centrum...igen. Köper kylbalsam o upp till baracken igen. Stella sitter i Peters knä o gråter o är tokröd på benen. Jag o Stella snabbt in i bilen o mot Astrid Lindgrens Barnsjukhus..... fastnar i HELVETESKÖERNA!!!!!!!!!!! Stressad.... men stella känns ändå rätt ok. Jag sitter o sjunger Imse-Vimse-Spindel emellan svordomarna över trafiken o alla som ska tränga sig före, ARGHHH!!! Men inser att jag inte kan göra n å g o n t i n g över det så jag lugnar ned mig tillslut...... o snart är vi framme vid Karolinska. Parkera o snabbt in med tokgråtande Stella (det gör nog ont i benen när jag bär henne). In på akuten o där får vi första hjälpen med kylande omlägg o värksupp snabbt, men sen blir det låååååååååååååång väntan.... Det kommer fler o fler barn. En efter en blir uppropad. Före oss. Men 2 timmar o en kvart senare blir vi inropade. Yes! Vi får ett rum. Sen då..... vänta igen....... läsa bok.... imse-vimse-sången....läsa lite till o SEN kommer läkaren o konstaterar att hon fått lättare brännskador av första graden. Omlägg o vaselin, återbesök lördag kl 8;30. Midsommardagen! Spillerill. Barnen går före ALLT annat!

Så, det var min dag.

Byggdag 16 då; (det som bloggen ju faktiskt handlar om)
Betongbilen var här o en massa gubbar som gjorde plattan klar.
Nu är det redo för vårt hus! Äntligen!

Dagens bilder;















Å lilla Stella på akuten, har omslag på benen o charmat till sig en cykelhjälm...



På väg hem efter lång väntan. Fina blåa bandage..... :O( Stackars liten...

Nu ska mamman duscha o sen sova.

NATTNATT!

Femtonde dagen!!

Börjar med lite bilder idag;



Ovan; huset, ja, eller grunden än så länge, sett från infarten. Garaget till höger.



Ovan; Blivande garage.....



Ovan; sett från infarten...igen.



Ovan; entrégrunden som peter gjorde i helgen.



O så plattan till framtida uterum...



Stella o Elias i soffan o kvällsmyser lite efter dagens bad!

Idag har det varit jobb igen för pojkarna! Det sista fixades inför gjutningen imorn!
Före 06:00 kommer de börja imorn, blir svårt för P att kliva upp så tidigt ;O) haha. Jag får inte min morgonpromenix om jag inte går upp Ä N N U tidigare, men det orkar inte ens jag!!!

Nu ska jag o hjärtat bänka oss i soffan o kolla dagens TV tablå....

Imorn blir det fler bilder!

HEJSVEJ!
SANNA!

Dag fjorton.

Kort inlägg;

Elias sov hos mormor o morfar.
Jag jobbade i helgen.
Fint väder o bättre ska det tydligen bli; lovely!!!
Helgen gått skitfort som vanligt.
Vi tittar på TV nu.
Inga bilder idag o tråkigt innehållsfattigt inlägg detta.
Nya tag imorn.

GOD NATT!

Dag tretton, med kronprinsessbröllop o allt!!!

19/6 2010

Idag gifte sig Kronprinsessan o Daniel. VAD STORT!!!  O jag har jobbat, men försökt ta igen det jag missat av bröllopet nu istället. TV´n är på hela tiden. Jag somnade en stund här på kvällskvisten, men nu är jag vaken igen. Det blir ett snabbt inlägg....

Igår såg vi konserten tillägnad Victoria o Daniel, och jag skulle precis gå o lägga mig när Roxette skulle spela, och det ville jag inte missa, så jag tittade en stund till o fastnade igen... sen kom alla barnen i AdolfFredriks musikklasser in o gissa om jag grät. Herregud! Tänk vad deras föräldrar måste vara stolta. OJOJOJ!

Jaja, idag har Peter fixat med entré-grunden, så nu är nog det mesta klart för att gjutas på Onsdag!!
Har inte tagit några bilder idag. Det blir fler sen. Är så sugen på chips. Vi har inga. Jag orkar inte åka till affären. Förresten är den stängd. Jag orkar inte åka till macken heller. Så jag får sitta här o va sugen. :O( Lika bra det för vi har ätit massa godis.

Elias sover hos sin mormor o morfar inatt. Han var så glad för det! Han skulle bada i leksakslådan, för de har inte nåt badkar o leksakslådan är stor!! Mamma brukar köpa lite leksaker på loppis så barnen ska ha något att leka med där. Jag saknar honom. Stella sover.

Nu ska jag sluta. Ha en trevlig kväll!!

Dag tolv.....

Fredag idag o hur många gubbar som helst har jobbat med grunden. Så härligt att se ;O)
Golvvärmen är där nu, på onsdag nästa vecka ska det gjutas o med det är ju grunden klar!!! Första etappen avklarad känns det som. Den tråkiga delen enligt mig..... hihi.

Jag o barnen var ute på tomten på fm, det lektes i sandlådan, gungades o sparkades fotboll. Det kom lite regn, men inte farligt, så vi trotsade o fortsatte vara ute tills vi åkte till mormor med en burk ravioli för att äta lunch. Stella sov sen på balkongen där, då spelar det inte nån roll om det regnar eftersom det finns tak, så skönt. Jag somnade en liten stund i fåtöljen tills elias tyckte att det var nog o kom o kittlade mig. :O)

På em kom morfar hit o då passade jag o stella på att gå en sväng i spåret, så hon fick sova lite till. Tror hon sover bättre på natten om hon sover bra på dagen.

Nu ikväll blev det pizza. Sen kommer mina föräldrar hit på ett parti Shanghai!!!
Nu badar barnen o jag ska lägga upp dagens bilder....







Bilen ovan; här läggs värmeslingorna ut. Det man ser är blivande hall, badrum m bastu, tvättstuga, ett sovrum o vardagsrummet. Plus att det görs en platta för blivande uterum... (ett framtidsprojekt dock)



Här ovan är blivande hall, kök och matplats. Vardagsrummet syns oxå.

Nedan är grunden för ett dubbelgarage.



Knäppt väder vi haft idag förresten. Regnskurar, åska, blixtar o sol. Typisk svensk sommar!!!
Passar på att säga GRATTIS på födelsedagen till Micke! Hurra hurra hurra!!!!

TREVLIG HELG ALLIHOPA!

Själv ska jag vila upp mig på jobbet ;O)

Dag ELVA!

Idag var en bra dag!!! Varm, solig o glad! Skönt! En dag som igår får mig att uppskatta en dag som idag, väldigt mycket!!!!!

Började med en liten tur till loppis med linda. Det var halva priset på ALLT där o det är billigt i vanliga fall så idag var det superbilligt! Så kul då! Köpte lite dukar o ljusstakar.

Sen hem o laga mat åt de hårt arbetande karlarna här hemma (haha, det där lät väldigt lyxigt, att ha en massa hårt arbetande karlar hemma....).

På em gick jag, Elias, Linda, Alma och Emma ner till Åbylekpark o lekte, dit kom även Kicki o Sagali som jag inte träffat på jättejättelänge!!!! Stella som har varit med mormor hela dagen kom oxå dit en stund o lekte. De hade varit till Distriktsköterskan o tagit bort en fästing som Stella fått mellan lunch o mellis. Mamma valde att inte ringa till mig först att berätta att Stella fått en fästing.... hmmm jag undrar varför... haha! Det var klokt av henne att gå till Dsk tycker jag! Tack mor!!! (fast hon läser inte bloggen förstås, men jag tackar henne ändå...)
Vi var i parken i 2,5 timmar... Barnen hade såååå kul!!! O mammorna med :OP

Här hemma håller de på med grunden för fullt o imorn kommer det komma ÄNNU mera män o hjälpa till! Så roligt när det händer grejer o allt går framåt!!!!

Tänk att vi håller på att bygga ett hus! Så vuxet. O stort!

Orkar inte skriva mer, har hyrt en film o köpt godis, det är ju ändå torsdag o det måste ju firas!!! ;O)

Här kommer lite bilder från idag;



Mina nya dukar, eller två av dem....



Dagens resultat av grundarbetet. Bra jobbat gubbar!!!!



Stella gillar grushögarna!!!



Elias går helst på frigoliten, gruset är så hårt under bara fötter....



Våra två fantastiska, underbara, härliga, söta skitungar!!!!!!


Tionde dagen på vårt husbygge!

Idag har varit en sån dag som jag, om jag vetat hur den skulle bli, skulle stannat i sängen. Eller, hmmmm, det kan jag ju inte, men jag hade kunnat stanna inomhus hela dagen o inte ens tittat ut.... fast det går ju inte heller....

Jaja. Egentligen var dagen inte så tokig, men jag sitter här med huvudvärk just nu o jag har råkat ut för skitmånga mindre glada människor.

Jag börjar dagen med en promenad i skogen som vanligt, solen skiner och mitt humör är gott!!!!
När jag kommer hem vaknar barnen o vi äter frukost och har gott om tid innan dagis.
Efter dagislämning åker jag o Stella till Solna Centrum för att träffa Irre o Cornelia, ser såååå fram emot det!
 
På vägen till Solna är det lite kö o bakom mig har jag en stor postlastbil, jag följer trafikrytmen men försöker hålla avstånd till bilen framför, typ en bil emellan, då TUTAR postlastbilen på mig!!!!!!!!!! T U T A R!!!! Det är inte så att jag kör sakta, jag kör lika snabbt som alla andra men postbilen sitter nästan som ett jävla frimärke i arslet på mig. Jag lovar, en femtioöring skulle inte ens få plats emellan. Jag blir så irreterad, men vad göra, jag kör på, sen försöker postis-per köra OM MIG I EN RONDELL!!!! Men det går ju inte, sen kör han ändå om mig men fastnar vid ett rödljus så jag kör förbi...... tänkte tuta, men räcker finger istället! Inte alls moget av mig, men jag kunde inte låta bli! Han såg nog inte ens, men det kändes bra.

Sen på parkeringen får jag betala 60 spänn för att stå i 3 timmar medan Irre betalar 35 för samma tid. Och dt bara för att jag inte läser ordentligt på skylten utan bara trycker på knapparna, där det står att första timmen kostar 5 kr, andra 15 kr o 35 för tredje. UTÖVER dessa tider får man betala 20 kr i timmen från timme 1 om man vill stå längre, helt jävla sjukt o jag FATTADE ingenting av vad jag läste förrän jag betalat klart. Ringer upp CARPARK eller vad de nu hette o det var en kille som svara o sa att jag nog skulle läst mer ordentligt innan jag betalade... AAARRGGGHHHH!!!

Väl inne i centrum går vi in en sväng på MQ o där råkar jag köra på en kille med barnvagnen för han backar PRECIS när jag går förbi, så det var oundvikligt. Jag utbrister; MEN GUD FÖRLÅÅÅT!! Verkligen förlåt, det var inte meningen!!! O han svarar SKITNONCHALANT; Det var min hälsena det. JAG; förlåt det var verkligen inte meningen. Han (har inte ens vänt sig om); det hoppas jag verkligen inte att det va!!

JAG HADE SÅN GOD LUST ATT BACKA O KÖRA PÅ HAN IGEN!! HÅÅRT!!!!  o med FLIT! Men det gör jag ju såklart inte.

Sen shoppar vi lite, jag o Irre medan våra döttrar sitter i sina vagnar. Vi hinner inte umgås nånting, så trist. Springer bara runt i affärerna lixom, man ska inte åka till ett köpcentrum om man vill umgås o prata, det lärde vi oss idag....

Sen på hemvägen somnar Stella i bilen och det är mer än en timme kvar innan Elias ska hämtas, så jag kör runt hela tiden för att hon ska få sova klart, Åkersberga-Brottby-Gillinge-Arninge-Täby Kyrkby sen dagis.....

Hämtar bus på dagis o åker hem, nu kommer huvudvärken.....
Lagar mat, äter mat, åker o handlar mat o på ICA råkar jag gå in i någons KUNDVAGN med min proppfulla, skit-tunga korg, jag säger förlåt till kundvagnen o får en fnysning till svar av kvinnan som använder vagnen. Hon står inte ens VID vagnen utan en bit därifrån o FNYSER!!!! VA??? Jag börjar nästan grina, vad ÄR det med folk idag?? Sen håller jag på att bli påkörd på parkeringen........

Kul!

Husbygget går framåt iaf!!!

Bilden från idag; Hamnade högst upp såklart,,, vad hade jag räknat med???

Elias o jag har iaf bakat chokladbollar idag! GOTT!!!

Hejsvej o gonatt!

Dag niiiiio!

En lugn dag!

Elias har varit på dagis.
Stella har varit på dagis o hälsat på o fikat.
Haft tvättstuga.
Sytt ett hästhuvud som jag ska ha till en häst jag håller på med till barnen, ni får se sen. Eller jag har nog en bild kom jag på. På huvudet alltså. Hästhuvudet. Ska lägga upp det.
Middag o bad.
Inget jobbande idag. Grävmaskinisten har haft annat jobb idag.

Imorgon är en ny dag o då ska jag o Stella träffa Irre o Cornelia!!! LÄNGTAR!!!!!

Detta är "min häst": Skratta inte.... Den är inte klar än......




HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!

Gnägg på er!

Dag åtta, full rulle igen!!

Idag var alla på plats, 4 glada "gubbar" arbetade hårt!! Härligt! Själv bidrog jag med mat!!!

Jag och barnen gick en sväng ner till Åbypark o lekte där nån timme innan lunch. Sen fick Stella vara med mormor några timmar o sova på deras balkong. Jag o Elias gick en långpromenad i skogen och plockade blommor. Det började regna..... igen....

På kvällen sken solen igen, så hela familjen tog en cykeltur ut mot Seneby o dess grusvägar. Barnen älskar att sitta bakpå när vi cyklar!!

Idag fick jag besked om att jag blivit antagen till en annan distanskurs jag sökt istället!!! JIIIIIIIIIIPPIIIIIIIIIII!!!
Fast jag vetefan om jag klarar det. Det är Desktop Publishing, så man ska jobba med färg o form o sånt. Grafisk kommunikation A, B o C......... ojojoj! Men grejar jag den utbildningen så kan jag jobba med reklam eller dyligt! FASEN vad det skulle vara ROOOOOOOOLIGT!!! Jag ska suga på den här karamellen länge o kämpa väl! I kursen ingår ett mindre 2-veckors projekt där man ska jobba mot ett företag o komma på någon bra produkt, såsom affisch, förpackning eller liknande. Sen får man en portfolio som man kan använda sig av när man söker jobb sen..... (om man åstadkommit nåt bra vill säga...... hjälp.....) spännande o pirrigt!!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen för sen ska jag o älskling se en Wallanderfilm som jag hyrde idag (allt för att slippa fotbollen för ett tag..... hoho, kanske man inte ska säga högt...... men hur kul är det när Sverige inte är med???)

Bilder från idag, vassegoda;



Här jobbas det för fullt!!!!



Elias är inte sämre han inte.....



Vi plockar blommor i skogen!



Dagens "skörd", det doftar fantastiskt!!!



...och så lite musik o dans!!! :O)

Dag 6 o 7....

Inget byggande dessa dagar, utan helgmys istället. En helt oplanerad helg, helt tomt i almanackan, vad göra?

Jag är extremt rastlös och får myror i brallan när inget står i kalendern. Denna helg var en sån helg, varannan helg jobbar jag ju, så de går snabbt, men övriga helger måste något hittas på, iallafall om de är som denna, regninga!!! Det GÅR inte att sitta inne i baracken timme in o timme ut. Hade barnen varit större hade man kunnat spela spel eller något, men nu kivas de bara om de blir rastlösa så vi MÅSTE ut!!!

Lördag förmiddag blir det en tur ut till IKEA, vi köpte ingenting, åt isället lunch o strosade runt lite. Elias ville vara i leklandet, där var han medan vi gick runt i varuhuset. Men GUD så mycket folk o vad alla har bråttom HELA tiden och med barnvagn med sig känner man sig G A N S K A mycket i vägen, även om alla andra oxå har barnvagn eller FULLASTADE kundvagnar... men jag förstår inte varför man ska ha så himla brådis......

Jaja, helskinnade kom vi ut och åkte hemåt, men klockan var ju bara 13:30......
Ett sms till våra vänner i Tyresö och precis som vi var de rastlösa, så dit var vi välkomna på pizza o lek, så där avslutade vi kvällen. Supertrevlig lördag blev det o alla var nöjda o glada!!! Numera blir det ju inte så himla sena kvällar om man inte sover över,,, men de ska precis till att flytta till villa från lägenhet, så än går det inte, men snart har de ett stort gästrum o det kommer vi ockuppera i sommar ;O) haha!!!

Söndag morgon...... Jag upp o ut med stavarna trots regn, och sen då........ 
Naturhistoriska fick det bli. Ett samtal till mina föräldrar ifall de hade lust att följa med, vilket de ville, sen in i bilen o iväg.... Det är minst 20 år sen jag var där sist så det var verkligen kul att gå runt där o barnen stormtrivdes. Fika i restaurangen. Över 200 spänn för en barnportion köttbullar, 2 räkmackor o dricka.... HUVVA!!!!! Men jag måste nog säga att det var värt det. 
Sen hem till mina föräldrar på glass o jordgubbar..... O vi blev kvar även på middag; färskpotatis o sill!!! Det var ju som midsommar, bara nubben som saknades o midsommarstången såklart, vädret stämde ju iaf..... ;O)

Nu är vi hemma, barnen har badat, Stella sover o Elias ser en film. Det blev en riktigt mysig helg!!!! Trots att det var helt tomt i almanackan!! 

Imorgon fortsätter husbygget!!!

//Sanna 

Dag fem..........

Dock inte BYGGdag fem, bara dag fem med regn, regn, regn o regn.....
Normalt sett brukar inte lite regn hindra mig från att ta en morgonpromenad, men imorse lät regnsmattret mot barack-taket så rogivande att jag helt enkelt bara låg kvar o njöt.... Njöt av att höra regnet, min sovande familjs andetag o det varma täcket!! Lycka!

Det blev inte mycket jobb idag. Vi åkte mest runt o fixade med saker. Tog en thailunch och sen tvättstuga.
Lämnade in vagnen igår o idag var den klar, för 150 spänn har jag en körduglig vagn. Skönt att den gick att fixa så billigt!!! Här ska promeneras!!! (fast det gör jag ju ändå)

Fick tillbaka min ansökan idag (har sökt en receptionistutbildning till hösten, tagit tjänstledigt o allt...) och den blev INTE beviljad....AAAAAAAARRRRGGHHHHH! Fick en sån klump i magen, paniiiiik. Jag K A N inte gå tillbaka till mitt jobb i Tyresö, det är alldeles för långt bort för att pendla. Jag vill jobba på kontor med normala arbetstider....
Motiveringen till att jag inte blev antagen var för att jag har en treårig utbildning redan..... Men den är 14 år gammal o VAD har jag att sätta emot alla nyutbildade unga människor som ska ut på arbetsmarknaden??? En 14 år gammal gymnasieutbildning. Jag kommer inte ens ihåg alla ämnen och det känns lite som att gymnasieprogrammen är lite uppdaterade idag mot 1996.... eller??? Jag kan ju inte ens officepaketet? Vad är det för jäkla paket då? Ett litet vitt med gröna snören eller??
ALLVARLIGT!! Låt mig läsa vidare o få ett bra jobb så jag kan försörja mig o min familj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har iallafall, vänligt såklart, överklagat beslutet. Så håll tummarna.
Ska kolla runt lite nu o se om det finns nåt annat jag kan läsa...... PANIIIK! 

Får väl ta skattepengarna o betala nån utbildning, men vad ska jag då läsa för något, det MÅSTE lixom vara på distans....

Jaja, nu ska jag tröstäta lite godis, det är ju ändå fredag!!!!

TREVLIG HÄLJJ!!!!! 

Dag fyra!

Jösses vad gott vi sov allihopa inatt. Vi var nämligen till Jysk igår o köpte rullgardiner till vårt sovrum. Varför har vi inte gjort det tidigare?? Jaja, det var riktigt skönt och det tog emot imorse när jag skulle gå upp för min dagliga morgonpromenad (har "avancerat" till stavgång, såååå tantigt, men såååå skönt o dessutom går jag så tidigt så det är inte många jag möter o behöver skämmas inför)

Efter frukost åkte jag o Stella till Willys o handlade, sen till Babyland o lämnade in min skitvagn som drar åt höger... Det har jag inte berättat om ju, inte jätteintressant men ändå. Jag köpte en vagn på Blocket för nån vecka sen o den skulle vara i "gott skick". Jag provkörde den inte speciellt mycket utan bestämde mig när jag såg att den såg hel o relativt fräsch ut, 800 spänn, billigt!!!!
Men när jag satte stella i den så hölls inte ryggdelen uppe, utan hon ramlade till ligg-läge HELA tiden. AS-IRRITERANDE!!! Dessutom så drar vagnen åt höger. Jag ringde till tjejen som sålde den och ursäktade mig väldigt mycket (tycker att det är SKITjobbigt att ringa o klaga, får svettningar o usch) men kände att jag var tvungen att fråga om hon visste att vagnen inte gick att ha som sittvagn och tjejen utbrast i ett: NÄMEN GUUUD det glömde jag att säga! Jaha, tyckte jag, men kan du ta tillbaka den då eller göra något på priset?? Den drar ju nämligen hela tiden åt höger oxå, så några långpromenader är det ju inte tal om, tyckte jag. Tog hon tillbaka vagnen eller ens gjorde något på priset??? NÄE! AAAAAARRRGGGHHHHH!!!! Blir såååå less! Visst det är min undersökningsplikt, men säger man att vagnen är i fint skick så ska den väl vara körduglig o en sittvagn ska väl ändå gå att sitta i??? USCH PÅ DIG HELEN I ENEBYBERG!!!!!
Nu har jag iaf lämnat in vagnen på Babyland o hoppas innerligt att de kan fixa den o helst inte alltför dyrt... PLISPLIS!!!!

På em var vi på sommarfest på Elias dagis, med picnic, tårta o kaffe. Jättemysigt!!! Glömde skriva om hans kommentar när jag hämtade hem honom i tisdags. När jag kom in på dagis sprang han till mig, gav mig jordens kram o sa; Va roligt att DU kom!!!!!!!! Mitt hjärta smälter!!!!!

Nu till dagens bygghändelser;
*Utedasset är helt väck, Jippiiii, och kört till tippen!
*Kommunen har varit här o satt ut stolpar där husknutarna ska vara.
*Resten av grundmaterialet har kommit!

Nu är "vår" grävmaskinist tyvärr ledig i 2 dgr så nu blir det lite stilltje tom måndag, men då ska det yras damm igen :O)

Peter har dock ringt till Janne o han kommer o hjälper till vid husresningen 30 juni. Dessutom kommer min gudmor o hennes man ändå från finland i slutet på sommaren o hjälper till. Love my relatives!!!

Dagens bilder;









Godnatt!!!


Dag tre!

Godis godis godis!! Sååå gott o det är ju ändå lill-lördag! Jag är en sån där "dålig" mamma som inte bara ger godis o glass åt barnen på lördagar, utan lite när som. Var på 3-årskontroll med elias (undrar om jag skrivit om det förut??) och då hade vi fått fylla i en blankett med en massa frågor om mat-, tv- och andra vanor. Först kryssade är jag i det jag "trodde" att sköterskan ville se, men sen tänkte jag att; näe så fasen heller; jag skriver det som är sant, att elias äter glass flera ggr i veckan tex (åtminstone på sommaren) att TV´n faktiskt är på en stor del av tiden som vi är inomhus (fast han sitter FAKTISKT inte och tittar på den, den är mest på som ljud, jag tror att han sitter max en halvtimme utdraget på hela dagen o det är SANT) så får jag ta baxningen när den kommer, OM den kommer... men det gjorde den inte! Jag har en skitduktig unge som gjorde EXAKT som sköterska sa, pratade på som bara den o var helt fantastisk denna stund. Jag var såååå stolt (gud, det känns verkligen som att jag skrivit om detta förut..... hmmm) Sen gör det faktiskt inget att han äter glass då o då, för vi är ute så mycket det bara går. Vi rör på oss hela tiden och har roligt!!!!

Okej, det var inget om byggdag tre det och jag vet inget om byggdag tre heller för att vara ärlig för jag har varit med Linda hela dagen, gått en promenad, ätit lunch OCH middag, druckit kaffe o varit i lekparken...

Men bara för att jag inte varit med så har det hänt saker, vad jag kunde se iaf när jag kom hem. Det har kommit mer grus och grunden har kommit!!!
Gubbarna fick klara sig utan min kokkonst idag ;O) och dt var väl inga hurrarop precis, men jag kan ju inte serva HELA tiden, det tycker inte jag iaf..... Men det enda de behövde göra var att sätta på ugnen och koka potatis, hur svårt är det???

Här är dagens bildbevis:


...fler bilder dag två.........

Här kommer lite fler bilder från dag 2; 10-06-08



Stella gillar skor..... här provas pappas....



Vi har tillomed "badkar" i baracken..... ;O)



Tur att morfar var där när stora grusbilen kom....



Elias "skyddar" sin lillasyster.... GRUPPKRAM!!!



Tisdagsmys i soffan!!!

Dag två!

Ännu en dag av hårt arbete avslutad!! (jag har dock inte arbetat så hårt, har mest servat gubbarna med mat o fika och passat barn, plockat en massa sten dock som jag ska ha till kommande rabatter, samt hunnit med en fika hos Linda)

Idag har det kommit en MASSA grus, det syns att det händer grejer här o det är så himla kul att se när det hittills har känts som att bygget har stått stilla. Nu går det lixom upp för en att vi ska bygga hus :O) så himla vuxet, haha!!!

Elias har varit på utflykt med dagis idag. De har åkt tåg till Täby Kyrkby och lekt på en lekpark där. Jag gjorde för första gången ordning en matsäck åt min son!!! Han hade med sig pannkakor med sylt, smörgåsar, drickyoghurt, juice, vindruvor och en banan. Det mesta kom tillbaka hem dock. Hahahaha. Jag är en feeder..... OCH en eater, HAHAHAHA!!!
Det är så roligt att dagis hittar på såna saker för Elias såg verkligen fram emot dagen, fast mot slutet av utflykten hade han sagt till en av fröknarna; -"Nu tror jag att jag tar tåget hem!"
SÖTNOSEN!!! Hjälp, han har blivit så stoooor!!!

Nu; dagens bilder:::::



Peter kämpar på med "paddan"....



Mycket grus kom det och mer blir det imorn.........



El-ledningen hålls upp av en stege så att grusbilen kan komma fram....



Hoppas Rhododendron tar sig så småningom.....


Torpet är helt borta.....

Första RIKTIGA byggdagen!!!

SÅ!!! Första spadtaget är gjort, känns helt otroligt skönt att skriva det! YEY!
Torpet är helt väck, alla, eller de flesta, stubbar är uppgrävda och marken börjar bli någorlunda plan.
Imorgon ska det komma grus är det tänkt... ååååååå det kommer bli så fiiint!!!

Jag har varit med barnen på tomten, vilket inte var det lättaste för de var så intresserade av grävmaskinen så de hade varken ro att gunga, åka rutchkana eller leka i sandlådan, de ville bara till grävaren! PJU!! Det var ett evigt passande tills jag kom på den geniala idén att gå ut till IP-spåret och ta en liten promenad, vi kom väl ett femtital meter förrän jag blev less på myggjävlarna! O när de väl fått smak på en så sticks de ju fasen HELA tiden, så irriterande. Tillbaks till tomten igen. Fort som f-n!!

Sen åt vi lunch utomhus och efter det sov Stella middag medan jag o Elias åkte ner till mormor en stund, fast det blev några timmar för Elias för han VÄGRADE följa med mig hem. Jag passade på att åka ner till centrum o handla inför hans utflykt med dagis imorn.
Sen tillbaka till tomten. Stella sov två timmar o sen kom Milla förbi o bjöd hem oss på fika! MYS!

Middag därefter hos mina föräldrar, o nu är vi hemma, Stella sover o Elias ligger o ser på en film. Peter äter o jag sitter ju o bloggar o tittar lite på tv samtidigt!
En bra o intensiv dag!!!


Morgonbild första byggdagen, torpgrunden fortfarande där!



Skorstenen still there.....



Kvällsbild; skorstenen borta!!!!!

Uppe med tuppen!!!

Jag är uppe, resten av familjen sover, jag är dum i huvudet ju! Har varit vaken sen 05:50. Promenerat i en timme, lagat frukost o hör faktiskt i detta nu att resten av familjen vaknat!!! :O)
ÄNTLIGEN!!! Skule ha sovit jag med, men jag är som en klocka, vaknar alltid först vid 5-tiden, konstaterar att jag kan sova länge till, men så vaknar jag före 06 o går upp. Det är så skönt med en promenad i spåret på IP på morgonen. Dagen kan inte börja bättre!!! Men nu är jag VRÅLHUNGRIG!!!

Idag ska jag jobba o ikväll ska vi nog träffa Linda o Danne, fast det är inte bestämt än. Imorgon börjar husbygget PÅ RIKTIGT!! :O)

Nu ska jag äta frukost med familjen!

Oj, vilket viktigt o intressant inlägg det här var, men ändock ett inlägg!

HEJSVEJ! O Glad Nationaldag, eller vad man nu säger?!

Sol, sommar o härlig värme!!!!

Igår var vi på Majas kalas i Tyresö med alla "gamla" Tyresövänner!! Det var så roligt att ses och jag kände stark längtan tillbaka för en stund, men de finns ju som tur är kvar, vännerna, fast vi bor här!
Tyvärr ses man ju inte så ofta som förr, men det blir ju dubbel glädje när man väl ses!

Till kalaset kom även lilla nyfödda MOA med sin familj. Och jag har aldrig sett en så litenliten mini bebbe. Jag tror hon nu vägde strax över 2 kg. Herregud, så söt!!!!!! Fast jag kommer inte våga hålla henne förrän hon väger 3 kg, hon är som en liten fågelunge!

Idag har jag o mor min varit på 3 loppisar, jag köpte en klänning för en tjuga, en "lufsa-runt-hemma-i-klänning".
Lilla poolen har kommit fram till barnens glädje. De är riktiga fiskar, spelar ingen roll hur kallt vattnet än är, de ska i, med eller utan kläder!!! Hahaha, så söta!
Stella har fått 2 knölar på huvudet, så hon o jag var till läkaren o tittade på dem. Läkaren trodde inte att det var ngt allvarligt som tur var, blodproverna såg oxå helt normala ut, phu! Man blir ju orolig o tror det värsta, men vi ska hålla koll på dem så de inte växer, sen återbesök i juli!!!
Antagligen var det lymfkörtlar men man kan ju aldrig veta.

Idag har vi även godkänt köksritningarna, ändrat lite på dem o skickat in. V 36 ska köket levereras o monteras. Känns helt sjukt, när inget hus ännu står på tomten liksom. Men det är så roligt att ha lite datum att se fram emot!!! :O)

På måndag sätts första RIKTIGA spadtaget här! Fantastiskt!!! Då påbörjas grunden där vårt hus ska stå. Det ska givetvis fotas så ni får se. Det känns som det är på gång nu! Vi ska verkligen bygga ett hus, yey!!!

HEJSVEJ!!!


RSS 2.0