Ons 31/8

Dagen idag då;

Började med barnen sov länge, så det blev stressigt på morgonen :O( men vi kom iväg i hyfsad tid till dagis ändå. Sen åkte jag o Stella till Linda o blev bjudna på frukost. Efter det åkte vi till Bauhaus...igen. Där lämnade jag tillbaka klinkerplattorna som jag köpt för dyra pengar. Hittade ett klinker som jag kände att BRA! DET TAR VI!!! Men då har det utgått ur sortimentet :O( TYPISKT! Hittade ett annat som jag inte är helt 100 på men det är väl ok, får ta en tur till o titta sen.
Golv hittade jag oxå, lite dyrare.
Kakel hittade jag med, mycket billigare, så det kanske går jämnt ut tillslut ändå... vi får se. Hinner väl ändra mig så det oxå utgår....

På Bauhaus lägger jag min mobil tillsammans med en öppnad och urdrucken festis i skötväskan. En festis blir dock aldrig helt urdrucken, det finns alltid litelite kvar. Nu är min mobil helt skev. Jag kan inte längre skicka SMS, men med lite tur o våld kan jag dock läsa sms, men inte alltid.

Så om du messar mig men inte får svar så vet du....

Jaja, efter Bauhaus en sväng till K-Rauta, det var där jag hittade det billiga kaklet. Sen hämta E på dagis o hem!
Väl hemma fikar vi o sen tar vi en tur till Elgiganten för att titta på kamera o mobil. Vid det laget är barnen i sitt esse, så det blir typ in i butiken o ut igen. Inget shoppande idag inte :O(. Kanske lika bra det!

Hem igen o äta mat. Sen till grannen som bjuder på tårta! Gott o trevligt!!!! Grattis på födelsedagen A!!!
Sen hem o lägga barnen o ta tag i studierna som ger mig grått hår.... Det är roligt, men sååå svårt!!!! Har suttit med EN uppgift i timmar o det är inte ens en uppgift som ska lämnas in. Den orkar jag inte ens tänka på idag.... Är så totalt slut just nu. Min hjärna samarbetar inte med mig. Överhuvudtaget.

Nu orkar jag inte heller blogga mer men jag ska se om min mobil vill samarbeta med datorn så jag kan lägga upp bilderna på golvet jag skulle vilja ha. Just nu.

NEJ DET GICK INTE!!! Jag hatar tekniska prylar!!!

Nu ska jag ta en varm dusch o sen dra nåt gammalt över mig o hoppas att jag vaknar vid gott mod imorn.

GODNATT!Peter har kämpat på med golv på övervåningen, det ska jag fota imorn. Med vanliga kameran.


Tisdag 30/8

Idag har det kämpats på med att plasta huset invändigt. Glesat upp taket. Börjat isolera taket och fått dit två hela spånskivor ;O)

Jag o barnen åkte till Linda och var där hela fm o en bit in på em. På slutet var det gnälligt värre, så då åkte vi hem...

Nu har jag suttit o försökt plugga lite. Inte så lätt när man inte har någon plats direkt.
Baracken börjar kännas trång. Jag vet, jag har sagt det förr, men det blir verkligen värre för varje dag. Kanske för att huset står där så nära i all sin prakt och vi bor i vårt lilla kyffe.... Det är ju inte alltför långt kvar till inflytt, men ändå känns det så långt bort. Men man får göra det bästa av situationen även när det känns tungt. Just nu önskar jag att vi vann en peng på lotto så man kunde ta hit lite byggfolk som kunde hjälpa min hårt slitande make att färdigställa huset.... för nu vill jag flytta ut ur baracken o in i huset!!!!!


Plast så långt ögat kan nå ;O). Sen blir det gles, spån och gips o så lite el däremellan ;O)


Plats för plast ;O)

Så. Det var de bilder jag hann ta innan batteriet tog slut :O(
Håll till godo!

SANNA

Söndag 29 augusti. 5 dgr sen bloggen uppdaterades...

Skärpning nu! Så här många dagar får det ju inte gå mellan uppdateringarna här på bloggen....
Det har varit mycket den här veckan!
Skolan har börjat och det är ingen lek att plugga heltid, ha ett barn på dagis 15h/v och ett hemma, ett husbygge som måste bli klart, bo i en liten barack och samtidigt vara gravid! Men jag ska inte klaga mer nu. Så. Det var det. En ursäkt till att jag inte skrivit i veckan! Men bara jag kommer in i studierna så ska det nog gå bra!
Jag har världens bästa svärmor, hon har ordnat min praktikplats, så den ska jag göra i Sandviken!!! TACK!!!

Det har isolerats inne i huset, taket har lagts (bara litelitelite kvar, typ en halvtimmes jobb), plåten är på plats och elen kommer nu ifrån fasadmätarskåpet och inte längre från torpet som tidigare stod här.

Det var en liten incident som bidrog till att elen snabbt kom på plats.
I fredags satt jag o stella och åt frukost, jag hör att det kommer en leverans (som vi är ovetande om) och helt plötsligt bryts strömmen. Jag ut snabbt som tusan o ser att lastbilen klippt kabeln till strömmen.
Lastbilsnissen säger att allt under 4,5 m måste märkas. Vi brukar hålla upp kabeln med en stege då vi får leverans, men nu vet vi ju inte om den här leveransen. Dessutom är inte kabeln på vår mark så egentligen är det ju elverket som ska märka ut kabeln. Men men. Kabeln är av, vi är strömlösa. Peter är på väg till en svensexa o sitter i köerna på Essingen. Hej o hå.

Som tur är känner min far en man på elverket så de kommer faktiskt inom en timme ca! Frid o fröjd!

Vad har annars hänt då?

Ingenting mer på bygget. Jo leveransen var ju vår braskamin. Så nu har vi den.
Men annars har det varit lugnt.
Peter var ju på svensexa i fredags så jag o Elias åkte till våra vänner i Tyresö, kommunalt. Stella var hos mormor. Elias tyckte det var superspännande att åka både tåg, buss och T-bana på en o samma dag. Vi åt korv o glass på stan o shoppade lite. Det var en mysig dag! Sen sov vi över hos vännerna i Tyresö o dit kom Peter på kvällen sen.
På lördag var det min tur att gå på möhippa. En superrolig dag med många glada och trevliga tjejer!!

Nu ska jag kolla kommande veckas skoluppgifter....

Lite bilder;

Väggarna tjockt isolerade. 30 cm isolering borde hålla kylan väck! Eftersom vi har golvvärme på båda våningarna borde det vara en varm o skön villa vi bygger...... ;O)

 
Mycket isolering blir det ju...


Insatsen till braskaminen. Den kommer ju att bli vit så småningom!! Ännu ett tecken på att vi bygger en villa för svenskt klimat ;O)
Ser fram emot att sitta med en kopp té o mysa framför brasan.. Eller viiiiiiiiiiin ;O)


Våra vackra innerdörrar!!!!


Har hittat en tapet till Elias rum. Han vill ju ha brunt o den här var lite rolig som fondvägg! Han hinner ju säkert ändra sig, men om han fortfarande vill ha brunt när vi ska göra hans rum så blir det nog den här tapeten....


Så, nu är det soffdags!
Hejhej!


Tisdagen den 24/8

Jahapp! Idag har jag o Stella varit till Bauhaus o kollat klinkers...igen, Köpte 2 provplattor a´150 spänn styck! Det var ju ett kanonpris det, med tanke på att en hel kvm kostar mellan 229kr o 299kr. Jag fick 2 plattor för 300. BRA KÖP!?!? Hahaha. Fast man får lämna tillbaka dem inom 60 dagar!

Peter o pappa har jobbat på som vanligt! Lite varvat ute o inne. Det har ju regnat lite till o från idag.

Jag har sökt praktikplatser där jag får använda mina ännu icke existerande kunskaper inom Photoshop, Indesign och Illustrator. Har fått två nej-svar. Det flyter INTE på just nu! :O(  Blir lite lätt stressad av att inte hitta nån praktik, men å andra sidan fick jag ett mail av min handledare på skolan där han skrev att man även kan frilansa och göra ett reklamblad el liknande åt nåt företag eller privatperson, dock inte sig själv. Så jag ska höra med några stycken om jag ska göra ett reklamblad, som de sen inte behöver använda, om de inte vill.

Men nu slänger jag ut en tråd även här;
VET DU NÅN JAG KAN PRAKTISERA HOS, SOM ANVÄNDER ADOBE PHOTOSHOP; ILLUSTRATOR O INDESIGN???
Det handlar om 2 ynka veckor o hör o häpna; jag kan koka kaffe oxå ;O)

Elias ville sova över hos mormor o morfar inatt. Gullungen, så där är han nu. Saknar honom.

Lite bilder;

Här är ett klinker som har samma struktur som sten, skrovligt o ruffigt, ja som sten...Hmm, tog hem en sån platta, men vet inte, kanske blir FÖR ruffigt o kan nog kännas lite "utomhus"......


Det här gillade jag, men tänk BORT den svarta fogen. Det är en matt yta o den är lite ojämn. Risken finns att det samlas en massa smuts i ojämnheterna, men det är väl smällar man får ta. Lite små plattor, men de fanns inte i större storlek.


Gillade det här oxå, fast det var lite ljusare, vi har tittat på grått o vi har tittat på ljusbeiget. Den nyansen som jag v i l l ha i beiget verkar inte finnas. Jag har en bild i huvet som det ska se ut, men som sagt, har inte hittat det i verkligheten. Grått är ju oxå väldigt fint o tidlöst. Vi hade det i Tyresö, men då sa jag att jag ångrade att jag tog grått o inte beiget.... Hmmmm. Smaken växlar ju hela tiden på mig verkar det som. Inte lätt det här......


Kakel till köket.... där blir det även pärlspont!

Nu lite husbilder;


Plåten på entrétaket nästan färdigt! Tack plåt-Matte att du hittade ut till oss även i Vallentuna ;O)


Fodren runt fönstren målade med ett lager vitt! Lite plåtar saknas bara....


Elias o Stella springer i IP-spåret som går precis utanför vårt hus!! Lovely, längtar till jag kan ut o
s p r i n g a  igen!!!!

Nu dyker vi istället ner i godisskålen, i väntan på Fångarna på fortet!
Hejsvej!

Söndag 10-08-22

Ännu en vecka har passerat och en helg tillända!


Peters pappa kom hit i fredags och har hjälpt till denna helg. Tack! Det var verkligen behövligt, speciellt nu när takpannorna skulle upp! Pappa har oxå varit här o hjälpt till. Mor min har hjälpt till med barnen. Jag har jobbat o pluggat. Så all hjälp denna helg har varit uppskattad!!! Som hjälp alltid är förstås!

Nu är nästan hela taket på plats och det ser ut som ett hus! Glad att vi valde svart tak och att vi bytte till vita hängrännor i sista sekund. Det blir snyggt!

Jag impulsköpte en fåtölj med tillhörande fotpall idag. Som jag sagt tidigare så verkar min lön oavkortat gå tillbaka till företaget. Haha, men fåtöljen kommer passa sååå bra i burspråket.... ;O)
Längtar till den står där!!

Orkar inte skriva mer, tröttmössa!

Baksidan med tak oxå! Lite jobb kvar på utsidan. Ca en vecka, sen blir det invändigt jobb resten av tiden. Och sen får vi bo i vårt hus!!Vår nya fåtölj, fast vår är ljusgrå!

Hejdå!

Fredag 10-08-20

Hejhej!

Igår jobbades det på med taket, sen åkte vi en sväng till Bauhaus, o våra vänner i Tyresö som bjöd på god mat o sällskap! Vi åkte förbi vårt gamla hus och döm om vår förvåning när det åter igen var till salu (?!?!?!). Det är ganska precis 4 månader sedan de nya ägarna fick tillträde...och nu är det till salu igen. Man blir ju nyfiken på varför... men det, som mycket annat, får vi nog aldrig veta, men jag är sugen på att gå på visningen.... Hmmmm.

Idag har Peters pappa kommit hit för att hjälpa till med takpannorna. Kranbilen var här strax efter 06 imorse och lyfte upp pallvis med pannor och nu är nästan hela ena sidan klar! Så duktigt!!
Jag o barnen har varit med Linda o co i lekparken och lekt. Dagen har gått jättefort!!

Dagens bilder;


Tre små kompisar ^


Här läggs det pannor... ^


Entrésidan.... ^


Peter fixar med plåtarna..^


Baksidan. Karlsson på taket! ;O) ^


Dagens hårda arbete! Det börjar mer o mer likna ett färdigt hus!! ^

Så. Trevlig helg!

Onsdag 10-08-18

Det är fortfarande jobb på taket som är prio ett. Peter jobbar hårt o min pappa är här o hjälper till.

Svårt att vara alla till lags när man bygger hus, har jag märkt. Man kan inte vara överallt o vi vill verkligen att huset ska bli klart. Jag vill helst bo där nu!!!! Helst igår! Men vi kämpar på, med bygge, barn, studier, alla vardagssysslor som måste göras o ja allt som hör livet till. Man kan inte vara överallt o just nu är huset och familjen prio ett!
Dåligt samvete har vi hela tiden, men det är ju inte sunt i längden, så vi gör det som är bäst för oss just nu och försöker att inte stressa...

Jag, Stella o mormor åkte en sväng till Barkarby idag medan Elias var på dagis. Jag hittade klinker som var liknande det för 619kr/kvm som jag såg igår. Detta var dock betydligt billigare; 299kr/kvm. På Bauhaus.
Sen tog vi en sväng till Ikea o försökte inspireras. Men jag kan deras sortiment nu, fast det blir nog en soffa därifrån. Medan barnen är små.
Självaste prinsen var på Ikea idag oxå, med sina säpohunkar. Mamma uppfattade inte att det var han och ville promt att vi skulle vända så hon fick se honom. Jag vägrade. Vi stannade vid ljusen eftersom han ju måste gå förbi där så småningom. Det gjorde han. Så fick jag en glad o nöjd mamma!
Jag hade lust att fråga honom om han inte brukade handla i Kungens Kurva, men tordes inte. Men det hade varit kul. Då hade jag väl blivit arresterad eller nåt.... hahaha!

Jaja, inga bilder idag. Sorry!


Tisdag 10-08-17, 49 dagar sedan husleverans.

Halva augusti har passerat utan att jag märkt det ;O) märkligt. Nä men allvarligt, tiden flyger iväg.
Snart är det dax att damma av julpyntet ;O) Yey!! Det ska jag göra i nya huset!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag har det regnat och taket har läktats. Nu är det snart klart, enl min make.
Vi har räknat lite på hur mycket vi ska lägga på kakel, tapet, golv osv, det blir nog bra det.

Jag o Linda har varit på Kakeldax o kikat lite mer på klinkers. Det jag blitt kär i kostar 619 kr/kvm... (på REA)
vilket innebär att budgeten redan rasat, men däremot har jag hittat kakel för 129kr/kvm.... så då skulle
det jämna ut sig.. men jag ska leta vidare. Kanske hittar jag nåt extra unikt i någon butik jag inte vet om ännu, förslag??? Ska faktiskt till Bauhaus o titta, där har de klinker till rimliga priser. Fast den butiken vet jag ju om.
Har du något förslag på Kakelbutik med bra priser?
Helst av allt skulle jag vilja ha marockanskt klinker, i nån ljus färg, men det kostar 995kr/kvm, så det går bort, så vida lottovinsten inte infinner sig i helgen....

Dagens bilder;

Framsidan ^


Hängränna på plats ^


Bild ovanifrån ^


Köksfönster ^

 
Husets baksida, målad med ett lager färg^


En gavel ^


Blivande matrum (vit panel tror jag det blir på väggarna) ^


Del av vardagsrum och sovrum/gästrum/lekrum  (längst bort) ^


Takstolar ^


Vårt blivande kök. Längs väggen närmast blir det kyl o frys... ^


Det var allt för idag!
Tack o hej!

Måndag 10-08-16

Ännu en helg till ända. O måndag med för den delen. Barnen är i säng. Mannen duschar.

Idag har Peter spikat på taket. På fredag kommer en kran o ska lyfta upp takpannorna, så Peter o svärfar har något att pyssla med i helgen ;O)
Huset är nu målat med ett lager färg! Det är en fin kulör vi valt måste jag ju säga.

Imorse var jag på MVC o mätte magen, vägde mig, tog prover och lyssnade på bebbens hjärtljud.
Mormor tog hand om barnen under tiden, sen gick vi till lekparken o mötte upp Linda o co. På vägen till lekparken, i ett buskage, låg det tjejkläder, mediciner, skor, trosor, plånbok mm utspridda. Buskarna var nedtryckta och det såg inte så bra ut. Jag ringde polisen som undrade om jag hade möjlighet att komma ner med sakerna till stationen. Det gjorde jag, men jag vet inte vad som hänt, om det nu hänt nåt. Sakerna, enligt det vi såg när vi tittade i plånbok o på medicinburken tillhörde en 20-årig tjej. Jag hoppas v e r k l i g e n att det inte har hänt något.... får nog aldrig svar på det. Men man blir rädd. Speciellt eftersom man har barn själv...

Förälder på stan, DET ska jag bli om mina barn börjar hänga ute på byn. Det är ett som är säkert!

MVC, lekparken o en tur till Kakeldax o McDonalds, det var måndagen det!
Nu ska jag inta soffläge. Imorn SKA jag ta lite bilder, nu ids jag ej!

Hejsvej!

Lördag 10-08-14

Det är lite mer än 2 månader kvar i baracken om allt nu går enligt planerna! Vilken känsla!!!!

Började dagen med en promenad. Kvalmigt, trots att klockan var halv sju på morgonen.
Sen blev det snabbfrukost och på med målarkläderna. Idag ville jag ut o göra något. Så vi bytte, jag o Peter, jag "tog hand" om bygget o han om barnen. Jag kan ju inte så mycket om hur man bygger hus direkt, men måla kan jag! Så det så!!!! ;O)

Målade en o en halv gavel med första lagret färg. Imorn ska jag fortsätta. På förmiddagen. På eftermiddagen jobbar jag. Började jobba idag. Det var lugnt på jobbet. Och varmt. 29 grader. Då går inte hjärnan på högvarv direkt, men som sagt, det var lugnt idag. Inte många som är shoppingsugna en varm lördag som denna.

Min skola börjar på måndag. Jag är rädd att jag tagit mig vatten över huvudet. Desktop Publishing. Vad ÄR det egentligen? Man jobbar med Photoshop, InDesign och Illustrator. Hjälp! Allvarligt! Hur ska jag klara detta??? Samtidigt som vi bygger hus. Väntar barn. Bor i barack. Jag har bara tittat på programmen jag ska jobba i. Jag har oxå beställt studiematerial för 1700 spänn. På engelska. WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Scared to death. Faktiskt!

Men så dyker tanken upp; tänk om jag verkligen klarar det då? Jösses vad glad jag skulle bli då!!!! Jag ska kämpa. O huset kommer ju bli klart. Det är "bara" två månader kvar. Nästa helg kommer Peters pappa ner o hjälper till. Det är välkommet. ALL hjälp är välkommen!!!

Jaja, nu kommer lite skymningsbilder på huset, ska försöka hinna ta kort i dagsljus imorn;

Det är ju så vackert så man kan gråta ;O) ^


En halvmålad gavel ^


En målad gavel med första lagret färg. Ett till så är det klart! ^


En husknut och så.... Fint som snus! ^

Nu gör vi lördagkväll! Trevlig helg!

Torsdag 10-08-12

Det blir ett snabbt inlägg det här...
Vår dator är på uppdatering inför min skolstart på mån, så vi är utan nån dag till. Skriver hos mina  föräldrar nu!

Peter jobbar på för fullt o nu är n ä s t a n det andra gaveln klar oxå. Foder spikas runt fönstren o imorn kommer plåt-Matte o ska kolla vad som behövs i plåtväg :O)

Jag o Stella har varit med Linda o Emma på dagen, vi har ätit lunch o haft trevligt.
O nu har vi ätit korv o potatismos hos mina föräldrar, TACK! Jag har idétorka vad gäller mat just nu. Tycker bara det är ett nödvändigt ont. Gillar dock att äta, men inte att laga!!!!

Snart är det dags för tvättstuga igen :O( även den ett nödvändigt ont :O(
Imorn ska jag o barnen till Tyresö, yey!

Skriver mer o lägger in bilder när vi får vår dator åter.
Hej så länge!!!! 

Tisdag 10-08-10

Idag har det spikats panel på gaveln o nu är den nästan klar. Peter säger att det är ungefär 2-3 veckors jobb kvar ute o sen ska det börjas invändigt!!! Förstå att han faktiskt bygger vårt hus helt själv, med lite hjälp av min far. Iof har vi fått lite sporadisk hjälp här o där, men största delen bygger han helt själv!!!! Så jäkla duktig är han!

Elias gick första dagen på dagis. Lite motvilligt men när han väl kom dit gick det jättebra!!
Jag o Stella åkte o handlade mat o slank in en sväng på H&M oxå.........
Annars har vi inte gjort så mycket. Jag har rensat ur barnens kläder. Lagat lite mat o diskat typ. Sen lite utelek efter dagis o nu sitter vi inne o myser. Barnen är trötta o ska snart i säng!!!

Just det El-Håkan var här idag. Jag frågade om åskledare, men han bara skrattade...... hmmmmm, antar att jag får klara mig utan... :oS

Nu ska jag fixa välling till Stellapella!
Först lite bilder;


Gaveln ^


...o så första gravidbilden denna graviditet... 3 månader kvar då......

Peter o Elias har bakat chokladbollar, så efter att Stella druckit sin välling blir det kvällsfika :oP

Hej!

Måndag 2010-08-09

Idag går många tillbaka till vardagen igen, efter semestern, med jobb o sånt.
Vår vardag fortsätter med husbygget!!! :O)

Imorn börjar Elias på dagis igen efter sommarlov. Tror han kommer tycka att det är kul att få leka med kompisarna igen...
Stella får vänta med dagis till oktober.
Jag börjar plugga på måndag, om en vecka... Ska bli kul, spännande o lite nervöst.

Idag har det spikats panel mellan riktiga ÖSREGN-skurar.

Min klocka ringde kl 06 och två snoozningar senare var jag uppe o påklädd för en morgonpromenad. Måste ut o gå och bästa tiden är på morgonen, då är det gjort lixom, det är så förbaskat skönt!!! Jag springer egentligen hellre, men med en stor kula på magen o ett ANTAL extrakilon både här o där är det inte så lätt. Får vänta till bebben kommit ut, men nästa år blir det både vårrus, midnattslopp o tjejmil, det är ett löfte!!!!!!
 
Jag, barnen o mormor tog sen en sväng till Arninge på fm o shoppade lite, efter det har vi varit ömsom ute, ömsom inne hela em. En fikapaus hos grannen o sen lek i vattenpölarna till ungarna var helt genomvåta. Det gick att hälla ut vatten ur stövlarna och galonisarna var onödiga idag för båda barnen var dyblöta in på bara skinnet!! Men de hade roligt!!!!

Varma mackor till middag o en liten cykeltur som avslut på dagen.

...o så lite bilder.....

Barnen på vårt sommarställe i Finland i somras ^


Elias badar i Kangasjärvi i Finland ^


...o Stella med ^


En o annan glass har det ätits i sommar, även här i stugan i finland!! ^


Fönstren i baracken funkar lika bra som klättervägg ;O) ^


Ibland har nöden ingen lag..... ^


En sån här hade vi inne en kväll, utanför toan...  uäk!!!^

O så DAGENS bilder;


Vattenpölar fanns det gott om idag efter alla skurar...^


Plask o lek...^


DAGENS JOBB ^

Så.Söndag 10-08-08

Okej, nu ska jag skärpa mig. Skriver ju jättesällan.....
Summering sen torsdag då;

Fredag; Kolmården med Kicki, Micke o Sagali. Vi skulle egentligen ha åkt förra veckan, men Stella hade ju som sagt feber o sen regnade det o bla bla bla. Men i fredags bar det iväg. Vädret var verkligen på vår sida. ALLA var på gott humör o det var verkligen en fantastiskt lyckad dag!!!!!! Helt perfekt! Duktiga Sagali gav bort sina nappar till Bamse.

Lördag; Peter o min far började gräva ner elkablarna i marken på fm. Sen öppnade sig himlen o det fullkomligt ÖSTE ner på eftermiddagen, så det blev en inne-sittar-dag in the lovely fabulous barack ;O)
På kvällen gick vi över till våra grannar o utmanade dem i Buzz. Det blev 1-1. (Och det var tjejerna som tog hem varsitt spel).... Så roligt att ha trevliga grannar. Längtar såååå till vi kan bjuda över folk hem till oss på middagar o spel. Som jag tidigare sagt så kommer kaffebryggaren (en ny, fin, vit, som jag ska köpa till nya huset sen...) alltid att gå varm ifall du har vägarna förbi sen ;O)

Söndag (idag då); Peter o min far har slutfört nedgrävandet av elkabel. Även fasadmätarskåpet sitter på plats.
El-Håkan ska visst komma imorn o göra färdigt för elverket. Då ska jag, som är LIVRÄDD för åskan, fråga hur man kan blixtsäkra huset, om man kan det? Pappa sa att man kunde ha koppartråd, men jag vet inte om jag tror på det.....
Sen har Peter spikat lite panel på den andra gaveln.

Lite bilder då;

Elias på Junibacken, där vi ju var i onsdags ^


Klappa en get på Kolmården ^


Från safariparken ^


... o en till från safarit. Utslagna lejon. ^


O så huset, vårat fiiiina!!!^


Den n ä s t a n färdiga gaveln. Den övre delen är helt klar med färg o foder, 
bara undre delen kvar.... o så resten av huset då..... 


Den andra gaveln...^


Familjen Rehn´s casa!!!!

Det var allt för idag!
Hejsvej!

Torsdag 10-08-05

Ojoj, vad dagarna rinner iväääääääg......
Snabbt inlägg med uppdatering nu o så skriver o fotar jag mer i helgen.

I tisdags gjorde Peter klart gaveln, bara lite målning kvar, o flyttade ställningen till andra sidan.
Sen var vi bjudna till Daniel o Linda på grillning. TACK, det var gott o trevligt som tusan!
Efter grillningen åkte vi snabbt för att hälsa på mina föräldrar som kommit hem från Finland. Elias v ä g r a d e
följa med hem sen, så han sov kvar.

På onsdagen kom Peters pappa ner tillsammans med Ylva, Tobbe, Ingela o Alva. Dagen bjöd på uppfriskande (?!) regn, så vi åkte till Junibacken på Djurgården. Det var ok. Tanken med Junibacken verkar vara att ta in så mycket folk det bara går o tjäna så mycket pengar som möjligt, för det var helt o m ö j l i g t för barnen att leka där, ALLDELES för mycket folk. Dit ska man nog åka en vardag, innan lön, barnbidrag etc, i typ februari, när alla andra jobbar. Det bästa var helt klart sagotåget som tog max 10 min.
Vi åkte vidare ganska snart o intog en god lunch-buffé på Mongolian på Sveavägen.
Inget byggande denna dagen.
Kicki o Micke kom förbi på en snabb-spontan-visit på kvällen.

Idag, torsdag, har det spikats på andra gaveln. Jag o Elias åkte till Tyresö o hälsade på Elin o co.
På kvällen blev det McDonalds o pack inför morgondagens Kolmårdenbesök!!!!
Inga bilder idag.

Nu är det dags att sova så GODNATT!!!!


Mån 100802

Hejsvej!

Idag har det regnat. Regnat. Och regnat.
Jag o barnen skulle åka till parken imorse. När vi öppnade dörren, gjorde himlen detsamma. KUL? Lätt att förklara för en ettåring att det regnar, så vi måste vara inne... IGEN! Treåringen förstår ju iaf. Det blev ramaskri, så jag tänkte att; Vaf*n, vi åker ändå, det slutar väl regna, säkert bara en skur....

Det var inte bara en skur. Vi åkte till parken, gungeligung o sen hem. Det hela tog väl en halvtimme. Max.
Sen hem till baracken o inomhusaktivitet=film.

SKITDÅLIGT! Jag fick så dåligt samvete på em för att TV´n konstant är på hemma hos oss. Så nu får den bara vara på efter middagen (med vissa undantag ;O)). BASTA! Inte så lätt att bryta en vana, men nu är det så det får bli. Pang bara!

Imorn ska vi ut, vi har ju regnkläder!

Nu till dagens bygghändelser;
Det har ju regnat även över huset, så Peter fick plumpt avbryta målningen han höll på med o fortsätta med isoleringen inomhus istället. Det ska ju iof oxå göras, men jag vet att han hellre hade målat klart gaveln som planerat så att han kan flytta byggställningen. Men vädret rår man ju tyvärr inte på. Så isolering fick det bli.
Nu är nästintill hela första lagret isolering på plats. Bra jobbat.

Inga foton idag tyvärr... fanns inte så mycket att fota.
Nu; Godnatt! 

Söndag 1 AUGUSTI, what!!! Vart tar dagarna vägen???

Idag när vi vaknade var Stella äntligen feberfri, härligt. Vi var bjudna ut till min syrras lantställe, på en skärgårdsö ute i Roslagen, så dit styrde vi kosan på förmiddagen. Det var sol o lagom varmt o alla var glada o trallade glatt i bilen (ööhh, nä inte direkt, men nästan....hahaha).

Väl ute åt vi korv med bröd o fikade. Barnen lekte vid strandkanten (inget bad, det var för kallt ÄVEN för barnen).
Vi frågade Elias om han inte ville bada?? -Ja men var ÄR poolen då? var hans svar....HAHAHAHAH!!!!! Vad vi skrattade!!! Där var vi på en ö, omringade av havet o ungen frågar efter poolen! Underbaraste unge!!!

På em styrde vi kosan hemåt igen, men bestämde oss för att göra ett spontanbesök hos våra älskade vänner ute i Kårsta. De var hemma o glada över vårt besök!!! Där satt vi o umgicks på em tills det var dags att åka hem o tvätta...igen.

Med andra ord har i n g e n t i n g alls hänt på bygget, mer än att färgen torkat o några flygfän sitter fast som små konstverk på vår fina gräddvita fasad!!!

Nu sitter vi med popcorn o chips o ska för första gången på VÄLDIGT länge se en film på TV!!!!! Underbart!
Här kommer lite bilder iaf, för vi jobbade ju lite igår, jag säger VI för jag jobbade faktiskt oxå, litegrann.....


Den målade sidan, ett lager till bara o lite foder runt fönstren plus lilte annat fattas.... Men färgen är väldigt gräddig!!!!! Det kommer synas mer när det vita på knutarna o fodren kommer på!!!


Här är den omålade sidan, bara den undre delen är målad, men man ser lite lite skillnad i färg....


Huset sett från grannens tomt!!!
 
Vi har sen tänkt att bygga mur upp mot kullen där huset står, eftersom det är höjdskillnad. Först skulle vi bara plana ut tomten, men mur blir nog snyggast... sen kommer poolen snett till vänster om huset ;O) hahaha (faktiskt har tillomed peter börjar kolla på hemsidor med pooler.... så det bådar ju gott, nu är det bara lottovinsten vi spänt väntar på ;O))

NU ÄR KLOCKAN SNART 21 O KVÄLLENS FILM BÖRJAR!!!
Glad Augusti till er alla!!!
Imorn blir det jobb igen!!!

RSS 2.0