Lördag -10-07-31

Idag har jag varit på ett UNDERBART bröllop/dop!!! Tyvärr kunde inte resten av min familj följa med eftersom Stella fortfarande hade hög feber på fm.... Nu har den dock sjunkit ner till 38 grader!! ÄNTLIGEN!

Men jag hade fått äran att vara gudmor till tösen som döptes, så jag var den lycklige av oss som fick närvara vid ceremonin. Det var så fint! Ett trädgårdsdop med vigsel av två härliga människor som jag tycker så ofantligt mycket om. De är två av mina allra bästa vänner o det var så roligt att de äntligen gifte sig!! Det var så vackert. Man blir kär på nytt!!! Precis innan de sa JA till varann så tittade solen fram. Det var nästan magiskt! Ojoj, jag låter helt frälst, men det var verkligen FINT!!! GRATTIS ÄLSKADE VÄNNER!!!!!!

Det var lite roligt på fm oxå för jag ringde till dem när jag var på väg dit för att kolla att de hade allt under kontroll. Då var de fortfarande hemma, så istället för att åka ut dit vigseln/dopet skulle vara så svängde jag förbi hemma hos dem o där satt den blivande bruden o sminkade sig. Detta var en timme innan alla skulle vara på plats (och det tar 30 min att köra ut till platsen där allt skulle vara) HAHAHA, det är så typiskt dessa två... Jag fixade ihop brudbuketten o åkte och hämtade skinkan de hade besällt på ICA, sen iväg.... jag hann precis!!! HAHAHAHA!!!!

Jaja, det blev bra tillslut o gifta blev det, getingarna partade loss oxå o många, inklusive jag, blev stungna, men det var inte så farligt, men oj så mycket getingar det var!!!!

Här hemma har det varit lugnt, peter har umgåtts med våra underbara, så bygget har vilat, men ikväll blir det målning igen o tänka sig att färgen mörknade under natten o vi hade fått den färg vi bestämt!!! FINT!!!!

Ska försöka ta kort innan det blir mörkt, så ni får se!
Nu ska jag umgås med min son innan han ska sova!!!

Hej så länge!

....o lite senare igen....
Nu har vi målat lite, tills det blev mörkt. Peter har nästan gjort ena gaveln helt klar, bara foder runt fönstren på undervåningen saknas, o målning, annars är den sidan färdigspikad!!! Yey!!!

Här kommer lite bilder;


Peter målar på.....


Detta målade jag igår....

Idag målade jag övre delen fram till ytterdörren... det tog en timme, sen blev det mörkt, imorn fotar jag, så kan man se färgen i dagsljus....

Nu gör vi kväll!
GODNATT ALLA !

Fredag 10-07-30

Även idag vaknade Lillan med 39,6 i temp..... AAAAAAAAAAARGGG! En dag till i baracken då.....
Hon var pigg som alltid ändå, en annan skulle ju vara helt däckad i det läget, men inte hon inte!!!

Vi bestämde oss ändå för att åka en sväng till Flügger för att inhandla färg, bilen är trots allt den svalaste platsen att vara på just nu, så sagt o gjort, in i bilen o iväg. Sen blev det en snabbis till Coop för att inhandla nya DVD-filmer till barnen (o mamman som tröttnat på samma Pippi o Mumin). 4 st blev det och sen kunde vi uthärda även denna dag i baracken.... Fick inte ut Elias ens när Stella sov middag, men jag propsade inte idag, för jag är trött just nu. Tror det är en blandning av graviditet o tristess.

På em kom min syster o hennes man på besök, så då blev det pizza!!! Älskar besök!!! Stella kändes svalare på em, men nu på kvällen var tempen över 39 igen...... SUCK!!!

Nu nattar Peter henne, Elias äter kvällsmacka o sen blir det godnatt även för en stor Bus. Jag ska ut o måla!!!!! Behöver verkligen göra någonting kreativt, även om det bara är att stryka på färg på huset..... börjar verkligen lessna på baracken. MEN.. vi har bott här mer än halva tiden nu. Och första tiden var vi utan rinnande vatten.... FATTA!!!!! UTAN VATTEN O TOA!!!! Jag är mer än stolt över oss.

Nu ska jag försöka få vår son att lugna ner sig en smula o sen måla o fota dagens jobb som jag lägger upp senare ikväll (eller imorn)......

HeJsÅlÄnGe!!!


.....lite målning senare....

Det är för mörkt för att fota nu. Har målat lite o jag tror att vi köpte fel färg. Hmmmm... kan vara så att vi blandade ihop färgburkarna, eller så mörknar färgen när den torkar.... det spelar ingen roll för det blev inte färgen med rosa ton, utan den ljusare varianten av den vi nu skulle ha. Men det blir fint hur som o jag hade ändå beslutsångest över om vi valt rätt. Nu blev det vad det blev o fint ändå!!!! TUR DET! Peter är ute fortfarande men jag gav upp när jag målat hela nedre delen på en långsida. Gör man bara lite varje dag så; är mitt nya motto!!!!!

Nu ska jag duscha, sen blir det lite TV innan sängen hägrar!

Nattinatt!


Torsdag 10-07-29

Lunchbloggar lite.....

Idag vaknade lillstumpa med 39-graders feber. Ute regnar det o Storbus är rastlös, som sin mamma :OP
Vi kan inte gå ut eller åka nånstans så baracken känns idag väldigt liten, väldigt VÄLDIGT liten..... Jag längtar mer än nånsin till inflyttningsdax!!!!

Peter är ute o jobbar med huset. Eller ute, han är inne i huset o isolerar lite eftersom det regnar.

Själv sitter jag lite här vid datorn. Stella sover... O Elias kröp precis upp här brevid mig i soffan o ska titta på Pippi....

Man blir seg av att inte göra nånting o jag kan inte komma på nåt att göra. Min hjärna går på slow......
TRÅÅÅÅKIGT tråkigt!!!

Skriver mer senare.....

Några timmar senare..........

Nu är barnen badade, Stella nattas av Peter o Elias sitter här brevid mig... Skruttan har 40 graders feber :O( och vi som skulle till Kolmården imorn... Det blir inte av, men huvudsaken är att hon blir frisk!!! Kolmården finns kvar även nästa vecka ju.

På lördag ska vi på dop/bröllop så det vore bra om hon blev frisk till dess. Jag måste iallafall gå för jag är gudmor åt lilla Emma, som ska döpas :O) Så det blir Peter som får vara hemma om hon inte skulle friska på sig....

Dagen fortsatte som den började.... regn o uttråkad mamma o barn... DVD´n går varm här!!!!
Var ute en sväng o fotade inne i huset. Det har inte hänt så jättemycket, mer än att det isoleras, men här kommer iaf lite bilder;


Matrummet med yttersta isoleringen, det blir ett lager till sen, tydligen....


Peter o Elias...


Utsikten från ena vinkeln i köket...


Utsikten från burspråket i vardagsrummet....


Barnens rum i baracken,,, med tält o allt ;O)

Nu säger jag tack o hej för idag o djupdyker ner i en skål med ostbågar!!! MUMS!

Onsdag 28 juli -10

Idag har varit en dag med panelspikande o jojo-åkande till Flügger i Väsby för inköp av provfärg...
Barnens farmor o Lasse var på fika-besök en sväng. De hade med sig presenter till barnen i form av ett tält med tillhörande campingstol o sovsäck samt en liten picnic-korg i barnformat. Jättefint!!!

Tältet står nu i barnens rum.... ALLT får rum i en barack, HAHAHA!! Det är 140x120 cm stort....

För övrigt har vi tvättat kläder o provmålat 3 nya färger på huset. Första vändan köpte vi en väldigt ljus beige färg som är betydligt ljusare än Sanddyn som vi valt först, men när vi målade upp den på fasaden brevid Kalkvit som vi ska ha på knutarna o foder (den är redan inköpt så den är inte ändringsbar...) så tyckte jag att den såg ROSA ut, ljustljust rosa.... INTE ok! Vill INTE ha ett rosa hus. Peter tyckte inte det, men så är ju många män så gott som färgblinda oxå ;O)... hehehe.

Det blev en vända till till färgbutiken o inköp av 2 nya burkar i snarlik nyans men med mindre rött i. Och nu tror jag VI har bestämt oss för en ljustljust beige, mot det gula hållet, men inte alls gult, för det vill vi inte heller ha.....
så om ni tycker att det ser gult ut, så håll tyst ;O)

Mer har vi inte gjort idag.

Här kommer lite bilder.....

Stående panel uppe på gaveln..... ^

... ja det syns ju bättre här ^


Här är de 3 nya färgerna. Från vänster är den som skiftar i rosa (i verkligheten o mina ögon ;O)
sen är det kalkvit på 2 bräder, sen kommer den färgen som vi nu ska ha (tror vi) o efter den kalkvit igen o till höger är samma färg som den i mitten men en nyans ljusare....
Som sagt det lutar åt den i mitten, fast kameran gör inte färgen rättvisa, för här tycker jag nästan att DEN ser rosa ut..... hmmmm. Den till höger är ju oxå fin förstås... SVÅRT!

Jaja, vi får sova på saken för imorn ska färgen inhandlas o sen ska vi börja måla gaveln medan byggställningen fortfarande står kvar. Spännande!

Nu skulle jag behöva gå en promenad, men jag har inte nåt sällskap o det är trökigt att gå ensam.... så det blir nog soffläge!

Hejsålänge!!!

Nu har jag tappat räkningen på dagar så nu får jag hitta på andra rubriker.....

Hemkommen från "semestern".
Peter tog oxå lite ledigt från bygget o kom till oss i finland sista veckan, därför har bloggen inte uppdaterats, men nu är vi hemma igen o det tog inte lång stund innan han hoppade i arbetsbyxorna o började såga o spika.....

Resan har varit bra. Vi har badat, lekt o bara varit. Roligast blev det när Peter o morfar kom dit.
Igår hälsade vi på mumin i Mumindalen. Barnen var skiträdda för mumintrollen först men på slutet fick både muminmamman o pappan en kram av Elias. Stella nöjde sig med att vinka ;O)
Tror det var höjdpunken på resan faktiskt!!!

Vilken syn jag möttes av när jag kom hem!!! VILKET HUS VI FÅR (ja, eller, får o får.....)!!! Så himla himla fint!!! Jag hade ju givetvis kikat in på bloggen o sett bilderna, men ändå, att se det i verkligheten.... OJOJOJ!!!
Nu vill jag nästan att det ska vara vitt, som det ser ut nu, med grundfärgen. Vi måste åka o köpa lite provburkar med olika vita nyanser.... fast sanddyn som vi ju bestämt är oxå fint.... hmmmmmm.... svårt!!!!

Jaja. Idag har jag inte några bilder på bygget att ladda upp för vi har varit bortbjudna på grillkväll i Tyresö (TACK FÖR GOD MAT O GOTT SÄLLSKAP, UNDERBARA VÄNNER!!!!!), men imorn blir det nya bilder. Peter är ute nu i "natta" o grundar lite.... Vilken kämpe han är, men bjuds det bara på en öl så....HAHAHA!!!!

Eftersom det inte blir några husbilder idag så bjuder jag på lite familj istället;

Haha, det ser ju ut som om Muminmamman äter upp Elias ^


Muminpappan fick oxå en kram!! ^


Stella kramade inte, men vågade sig fram o vinka.....

Imorn blir det nya husbyggartag, nu blir det lite surf o sen godnatt!!!

HEJSVEJ O Nattnatt!!!



 

Dax för lite bilder igen

Hej.

Här kommer lite bilder på huset som vi bygger.
Jag står för byggandet och Sanna för skrivandet på bloggen.
Så det blir ingen text idag:)

/Peter












Här kommer lite bilder.

Hej.

Efter som Sanna är borta får ni lite bilder nu bara.










Rapport långtbortifrån....

Är så nyfiken på hur vårt hus ser ut nu. Hoppas peter lägger upp lite bilder snart. Trodde han skulle ha gjort det nu, därför kikar jag in, men inget nytt...... få se lite senare ikväll då!
Jag o barnen har det bra här iaf, fast vi saknar peter, hur mycket som helst!!!!!!!!!!!!!
Nu ska vi fika!

Hejsvej!

Dag 36!!!

Men vad varmt.......!!!!!! Idag var det segt på bygget ;O), med all rätt. Det var så kvavt. Man svettas ju bara man tänker. Ändå är ytterligare några fönster på plats. Det var ett väldigt kånkande för att få upp dem på övervåningen, för de är ju inte lätta precis, men fint blir det. Har sagt det förr, o säger det igen, är sååå stolt över min man!!

Lite gips sattes oxå upp så nu är nästan hela nedre delen gipsad. Längtar till panelen kommer upp, det kommer bli kanon!!!

Tog upp barnpoolen till altanplattan o satte upp ett parasoll där (ingen paviljong, haha). Men jag tror barnen tycker att poolen är för liten (o det ÄR den) så jag köpte en ny idag, en billig o större, på Willys. Tyvärr orkade ingen bidra med sin lungkapacitet för att blåsa upp den, så imorn ska jag höra om grannen har en pump.

Annars har vi inte gjort mycket idag, varit hemma o såsat. Åkt en sväng o tittat på ett annat Fiskarhedenhus som de bygger i närheten. Fint. I bilen är det svalt o skönt. Jag sa till Peter att om vi klarar att bygga lite under budget så kanske vi har råd att bygga pool oxå (o fladdrade lite med ögonfransarna). Ett GARAGE blir det, fick jag till svar. Haha! Ska välja BILLIGA tapeter, kakel o golv till huset ;O) så blir det nog pool oxå ;O) vi får väl se!!!

Dagens bilder;


Alla fönster på plats på framsidan^


Baksidan gipsad o fönstren på plats, bara altandörrarna saknas ^


Stod i hallen o tog kort mot vardagsrummets burspråk^


Nu kommer jag inte skriva så mycket på ett par veckor, jag o barnen åker på semester imorn o lämnar peter hemma så han får bygga i lugn o ro (eller bygga på som f*n ;O)
Kanske han får ett ryck o uppdaterar bloggen nån dag, annars får ni hålla er till tåls till jag kommer hem, men då lovar jag att återigen uppdatera dagligen så ni får hänga med på vad som händer. Kommer själv vara ruskigt nyfiken på vad som händer när jag är borta!!! Wiiii spännande. Om 4 månader ska huset stå helt klart!!!

Ha en riktigt skön sommar nu!!!

Trettiofemte dagen!

I lite mer än en månad har min älskade man byggt på vårt kommande hem. O nu står där ett riktigt pampigt skal!! Det är inte utan att man blir mäkta stolt, inte bara över maken ;O) utan över att det är VÅRT!! Folk saktar in, en del stannar o pratar när de ser att man är på tomten, andra tittar bara. O det är VÅRT hus de tittar på.
Huset blir stort. 228 kvm!!

Idag åkte svärfar o ylva hem, o vi avslutade dagen med ett dopp på Kvarnbadet. Barnen älskade det! Det är många herrans år sedan jag var där, men oj så mycket folk det var o 125 kr kostade det att gå in. DYRT!!!!! Men barnens glädje är obetalbar!!! Sen blev det korv med bröd till middag. Hahahaha! Nånstans lär man dra in på konsumtionen då när det var så dyrt att bada, haha, näerå, det var inte för att spara vi åt korv, det var helt enkelt det som fanns hemma.

Nu sover barnen, det är sååå varmt fortfarande. Jag har gått en promenad med Linda o hunnit packa lite inför min o barnens finlandsresa. P kollar fotboll. Skönt att VM snart är finito. Allvarligt; skitskönt!

Dagens bilder;


Matsal rakt fram o till vänster är kök^


Längst in är tvättstuga o hitom den, badrum m bastu^


Husets groventré in till tvättstuga^


Baksidan, lite gips kvar att sätta upp^


Elias o Stellas fönster (uppe). Matrum o kök (nere)^


Jag pulade med två vägskyltar idag, kanske får någon bilförare att sakta in en smula, det är faktiskt bara 50 utanför, men många, m å n g a kör fortare än så. Vi ska givetvis sätta upp nån form av staket oxå, men tills dess kan man ju iallafall meddela att det finns barn som leker här!!



Så, det var dagen idag det o ytterligare en helg till ända!
Nu blir det sova för min del!

Godnatt!

Dag 33 o 34... hade ingen dator igår.... sorry!

Igår blev det ingen uppdatering, men idag ska jag snabbt få ner en snabb summering av båda dagarna!
Ska snart ner till mina föräldrar, där jag o stella sover nu eftersom peters pappa o ylva är här över helgen för att hjälpa oss med huset.

Igår hade jag o elias en mor-son-dag! Så himla himla mysigt hade vi. Efter frukost packade vi badväskan o åkte till kicki, micke o sagali. Där blev det sol, bad, lek o lunch. Det var en riktigt härlig dag.
Peters pappa o ylva kom ner på em. De byggde lite på huset o sen blev det pizza till middag...

Idag har jag, ylva, min mamma o barnen varit på loppis, sen fick till o med jag tag i en hammare :O) hahahaha!!!
Killarna har jobbat på som sjutton! DUKTIGA!!! Jag spikade på balkongen, det var skitkul, så det gör jag gärna fler ggr. Fick 2 stora blåsor på handen bara, som nu gör jäklarns ont, men men.... Det ska kännas när man tagit i ;O)

Personligt; att vara lillasyster är inte alltid lätt. Jag är den bortskämda. Men jag ber sällan om hjälp o jag begär ingenting av mina föräldrar. De vet att de inte behöver hjälpa till, men gör det ändå o jag kan knappast förbjuda dem att vara här. De är mer än välkomna hit o är här ofta, men de MÅSTE inte o det vet de. Så det så.

Nu till gårdagens o dagens bilder;

Börjar med gårdagen då...

Två små busfrön ^


Halva framsidan gipsad^

Ett fönster^

DAGENS BILDER;


Nästan hela framsidan klar. Vårt vackra hus!^


Matrumsfönster o köksfönster^


Bild på baksidan, några fönster på plats^


Så, nu ska jag åka ner till mina föräldrar o duscha. Man är inte så lite svettig!!

Trävlig häljj!!!

Dag 32, värmen håller i sig!!!

Ojojoj, vad det är varmt ute, lika kallt som det var i vintras, är det varmt idag! Det är ju så härligt o jag klagar då INTE!!! Det skulle dock vara skönt med en svalkande pool. En stor så man kan simma. Vi har planerat in en på tomten. Hoppas pengarna räcker till bara. Tänk vad lyxigt med en egen swimmingpool med trädäck o palmer ;O) Man ska ha drömmar o visioner!!!

Killarna har verkligen kämpat på uppe på taket idag. Pappen har börjat läggas på. Min pappa har varit här o hjälp till att grundmåla panelen oxå!

Jag o barnen åkte till Willy´s o handlade lite mat. Vi slank in på Jysk oxå och köpte en till Paviljong att ha ovanför utebordet. Tänkte att killarna skulle få lite skugga, åtminstone vid mat- och fikapauserna!! Det var uppskattat!

Nu ringde Linda o vi ska ut o promenera. Jag ska inviga mina nya skor som jag köpt. Kommer sväva fram, ööööh, HAHAHAHAH!!! Nja inte direkt, men n ä s t a n!

Bilderna kommer ikväll, efter promenaden!
Hejsålänge!


Så, nu är jag hemkommen o nyduschad o sitter med godispåsen brevid mig.... bra avslutning va?!?
Nu kommer dagens bilder;


Papp på taket...^



...o vår fina lyxiga paviljong.... ;O)

Det ÄR verklighetens från koja till slott det här. Jag njuter av varje framsteg.

Hejhej!!

Dag trettioett!!

Idag har taket nästan blivit klart, ja förutom papp o takpannor då förstås, men det ser bra ut nu!!
Peter o vår snälle granne har hjälpts åt i hettan. Jag har servat med korvstroganoff.
Det kom en sjuhelsikes massa isolering idag oxå, så hela vår uppfart var täckt av polkagrisrandiga stora säckar. Gott!! Om det verkligen varit polkagrisar ;O)

Jag o barnen åkte, efter lunch, till Tyresö för att hälsa på Elin, Claes, Max, Meja o lilla Moa. Bilen går bra, man sitter högt. Känns nästan som man kör en lastbil (Peter håller nog inte riktigt med ;O) men jag tycker det) Den låter lite som en traktor, vet inte om det är bra eller dåligt....hahahahaha!
Elias o Max kivades en del i början. Förstår inte VARFÖR man ABSOLUT måste leka med EXAKT samma saker SAMTIDIGT! Men men, tillslut hade de "pinkat" in sina revir o började leka som de braiga kompisar de faktiskt är!! Det blev lite putt o knuff, stänk med vatten o en o annan kram o "förlåt" , men dagen var annars riktigt bra. Det var så roligt att träffas. Deras nya grill invigdes oxå, kvällen till ära. En riktig Rolls Royce ;O) GOTT var det oxå. En glass fick avsluta kvällen o sen blev det hemfärd. Gissa om två små vildungar somnade utan minsta pip....

Väl hemma möttes vi av mormor o morfar som kommit hem från finland med kvällsbåten. Det blev kramkalas direkt, sen bad, kvällsfika o godnatt!!!!
Samma gäller för mig. Antar att Peter vill se fotbollen (jomen visst, nu byts det kanal o mackor plockas fram ;O) hahahahaha).

Dagens bilder;

Sett från infarten ^


Baksidan ^


Baksidan igen ^


Isolering lite här........^


.......o lite där^

Så det var den dagen det!
Nya uppdateringar imorn!!!

Trevlig kväll!

Trettionde dagen. En sval dag!

Idag har varit en bra dag! En riktigt bra dag faktiskt!
Elias vaknade feberfri, så skönt!!!
Han har varit glad o pigg hela dagen o tillomed ätit lite :O). Önskemålet till middag var blodpudding, så det fick det bli! Ställde fram en tallrik till Stella med o tro´t eller ej, men vår lilla kräsna tjej plockade i sig lite blodpudding med sylt :O) Yey!!

Jag o barnen sov till 8;30 idag. Efter frukost o morgonbestyr åkte vi till JYSK o köpte deras billigaste paviljong att ha ovanför sandlådan, det blev riktigt bra, fast dagen bjod inte på så mycket solsken förstås, men det var bara skönt att få en dag med lite svalka faktiskt!!! O paviljongen kommer nog till användning sen.

Peter har alléna jobbat på huset idag. Min duktiga! Taket byggs på....
Sen for vi en sväng till Väsby o betalade målaren för färgen vi hämtat på Flügger.
Å så blodpudding till middag då...

Nu sover Stella efter badet o Elias sitter i soffan med Peter. Jag sitter vid datorn o ska (förhoppningsvis) snart ut en sväng med Linda, om inte regnet avskräcker henne ;O)

Imorn ska vi till Elin o co i Tyresö. Elias ser fram emot att leka med Max. Jag ser fram emot att träffa Elin o se deras "nya" hus!!!! Ska bli sååå kul!!!

Dagens bilder;

Sandlådan med "tak"


O huset med dito ;O)


Vackra fönster till vårt hus;


Så, det var dagen idag!

Hejsvej!

Dag 29, en tålamodsprövande dag!!!

Idag var den första dagen som jag verkligen OGILLADE att bo i baracken. Väggarna kröp in på mig o det va bara JOBBIGT som fan. Elias har feber o därför var vi tvugna att vara inne. Det var svalt ute så lunchen tog vi ute o sen fick barnen gunga en stund, men Elias somnade nästan i gungan så vi gick in o det var INTE populärt. Båda barnen älskar att vara ute (eller så hatar de att vara inne i baracken bara) så vi brukar ju vara ute från morgon till kväll, men idag behövde Elias verkligen få vila.
Men som sagt, det var en tålamodsprövande o jobbig dag, med gnäll o gnabb o de kan verkligen retas med varann, de två små liven.

Men båda barnen o även mamman ;O) somnade på em, så det va ju skönt.
Sen åkte vi o hämtade vår nya bil :OD Det var roligt. Middag på Donken :O( är så innerligt trött på hamburgare nu. Pizza igår o Donken idag.... kan inte skylla alla mina överflödiga kilon på graviditeten.....

Linda kom som tur var förbi här nu på kvällen, så jag hoppade snabbt i gympaskorna, sen tog vi 2,6;an två varv.
Nu känns det bättre både fysiskt o psykiskt. TACK LINDA!!!!

Hoppas Elias feber är väck imorn, vi skulle egentligen ha åkt o hälsat på Elin o co i Tyresö, men fick ställa in, eller rättare sagt, skjuta fram.

Peter o Janne har kämpat på här hemma.
Dagens bild;

Taket börjar ta form....


Elias på Donken (fast han är febrig fick han följa med, för den svalaste platsen just nu är i bilen med AC)


Bye bye gamla trotjänare;


...o hejhej nya slagskepp ;O)


Barnen satt jättebra i den här bilen, de kunde se ut eftersom sätena är högre än i vår förra bil. Sen tyckte de nog att det var roligt att sitta brevid varann!!!

Nu är det godnatt. Nya utmaningar imorn. Plisplis, låt Elias må bättre imorn så vi kan vara ute lite mer!!!!!!
Ska försöka förmå Peter att åka till Jysk o köpa en billig paviljong att ha över sandlådan så den blir skuggig....

Nattinatti!

Tjugoåtta. Tvåa, åtta.

Igår var det nån som vann typ 78 millioooooner kronor på joker. Det va inte jag, men fasen, tänk, täääänk att vinna så mycket pengar. Det va nån som gjorde det, som säkert tänkt, det händer inte mig, men så gjorde det det igår. I Husqvarna av alla ställen, undrar hur gammal den människan var o hur många "nya" vänner den får nu.... Men asså, tänk att vinna sjuttio-fucking-åtta-mille!!! Friskare blir man ju inte, men man kan ju ha mycket roligt för dem o jag tror nog man blir lite lyckligare. JAG skulle iaf bli det. Lite. Det hymlar jag inte med o vad mycket lättare det mesta skulle bli. Man kan inte köpa lycka, jag vet, men man kan shoppa sig lycklig ;O) Fast jag har hellre hälsan, faktiskt, i slutändan.....

Jaja, idag har jag jobbat (o shoppat lite till... opsi... min lön går nästan oavkortat tillbaka till företaget).
Farmor o Lasse har passat barnen, de har varit ute o cyklat bl a.
Peter har jobbat på huset.
Värmen är kvar o på em fick Elias feber.... :O(
Stackarn, just när Stella blivit frisk, så åker han på samma släng. Typiskt!
Det blev pizza till middag o sen dammsög jag bilen. Efter det tvättstugan. (är där 2 ggr i veckan numera så blir det inte så himlens mycket tvätt per gång)
Imorn ska det jobbas på huset igen o sen ska vi hämta nya bilen. YEY! Hoppas Elias feber ger sig under natten. Han är piggare nu iaf. När klockan är 22:22 o det är dax att sova igen.... jaja.

Nu kommer gårdagens bild, idag byggde Peter likadant på andra sidan så det har jag inte fotat.





Nu blir det godnatt, så det så.
SOV GOTT!!!

Dag 27, lördag!!

Hejhej!

Idag sov hela familjen länge. Vaknade av att Elias kröp upp mellan oss halv nio. Det var så mysigt.
Sen blev det riktig helgfrukost.

Farmor o Lasse kom på fm för att passa barnen o jag åkte o jobbade. Mitt klantarsle tankar bilen full, fast vi ska byta in den på måndag. Blir så arg på mig själv när jag inte tänker!! Jaja, vi får väl slanga eller nåt.
På jobbet var det toklugnt. Det fanns tid för mig att shoppa loss :O)

Grillen var tänd när jag kom hem o en potatisgratäng doftade från ugnen. Jag är inte bortskämd med att nån annan lagar mat, om man inte räknar med våra Mc Donalds-besök. Alkoholfri öl till det o trevligt sällskap.
Elias, farmor o Lasse hade varit på Kvarnis o badat idag. Elias trivdes o hade inte velat åka hem därifrån :O)

Nu sitter vi nere på Åby i mina föräldrars lägenhet. Stella är här med oss o Elias sover hemma med farmor o Lasse.

Peter har jobbat på huset.

Detta är byggt idag;
 
Ja här skulle det varit en bild på dagens arbete, men den här datorn gör inte riktigt som jag vill >:O(
Så jag lägger in den imorn istället!

Nu ska jag titta på en film o äta godis, because I´m worth it!
Hejdå!

Värmebölja den tjugosjätte dagen!!

Ojojoj, vilken härlig sommar vi har!!!! Har tillsammans med Linda sökt skugga hela dagen, tokvarmt ju, men fantastiskt!!! Barnen tog verkligen sovmorgon imorse. Stella har sovit oroligt o grinat många ggr inatt, pga blåsorna, STACKARN!! Men febern är borta iallafall!
Elias sov ända till strax efter nio.

Linda o barnen kom strax efter 11 och stannade hela dagen på både lunch o middag. Barnen har lekt, badat, gungat, dansat o busat hela dagen. De har varit så kul!!! Jag är helt slut nu o har lite ont i magen :O( inge kul....
Milla o Mathias kom förbi med lilleman oxå. Så kul med spontanbesök, Me like alot! I nya huset ska kaffebryggaren ständigt va igång, så välkomna!!! ;O)

Gubbarna har jobbat o slitit i värmen, ojojojojoj!! Känner mig så stolt över min händige man!! Han är ruskigt brun nu, blir lite avis...haha! Men de har verkligen kämpat så svetten lackat o i denna värme dessutom!!

Det har varit en stor kran här idag o lyft takstolar, så nu är dem på plats här!!! Det börjar likna ett hus!!
Ett stort hus. Gigantiskt. Kommer inte ha råd att möblera ;O)

Se själva;



De är inte lätta prylar, takstolarna...



Upp i luften...



.....o ner!!



Jääääättelååååång!!!!



Sett från lekplatsen, husets baksida.



O från framsidan.



Husets övre plan.



O baksidan igen!!!



Husets entréplan.



Och övre plan. (inte världens skarpaste bilder, men har tyvärr inte nån scanner så jag fotade)

Så, det var dagens bilder.
Imorn kommer farmor o Lasse ner o ska passa barnen, jag jobbar o Peter ska bygga.

På återskrivande!
Trevlig helg!!!
//SANNA*

Dag 25

Idag;
Morgonpromenad.
Lämna Elias på dagis.
Hem o lite lek i sandlådan. Älskade bror kom förbi en sväng!! Så roligt att se honom, va ett tag sen....
Stella läkarbesök, vilket resulterade i att vi blev skickade till Danderyds barnakut..... ord överflödiga typ.
Men jag måste säga att; vilken proffsig personal de har o det var så lugnt och fräscht där,  vi blev hjälpta med en gång vilket gör att upplevelsen blir än mer positiv. Läkaren var fantastisk. På husläkarmottagningen blev Stella som en fiolsträng o grät o skrek som, jag vet inte vad, men på DS grät hon bara lite o sen blev det bra. Så skönt!
Hon har ingen öroninflammation eller sådant, utan ett virus som gör att hon har blåsor i munnen o på läpparna, stackarn, hon har fått i sig, gröt, juice o glass idag. Det är det enda. Tur att hon brås på mig o har lite att ta av iaf när nöden kräver det ;O) Men det var skönt att höra vad det är hon lider av o så hoppas jag att det SNART går över.

(jag sitter nere hos mina päron o skriver för jag har tvättstugan.... så lite brått har jag...)

På byggfronten jobbas det på. Den bärande väggen i huset sätts nu upp o imorn ska takstolarna upp!!

O just det, vi köpte en bil idag.
En Seat, 7 sitsig. Vi får den nästa vecka.

Bilder kommer senare ikväll när jag är hemma igen!
(O peter, om du läser detta nu, så skyndar jag mig, ska springa ner i tvättstugan nu o vika lite, sen är jag hemma på stört. Älskar dig, puss. )


Senare......

Nu är jag hemma, nyduschad o ska lägga upp lite bilder från idag. Dock verkar det inte ha hänt så mycket, men det har varit mycket mätande o pulande idag, men som sagt, bärande väggen börjar vara på plats iallafall...



Bärande väggen! Det stora "hålet"i mittpartiet är vardagsrumsöppningen.



Vår nya bil.



Elias på MCDonalds efter bilköpet.



... och Stella likaså.... fast hon åt bara glass, pga blåsorna...


Så godnatt!!!

RSS 2.0