Sunkig sunkigare sunkigast!!!!!!

Sanna....

I torsdags var vi då till Cramo för att skåda vårt hem de närmsta 6 månaderna...
Paniken jag känt växte enormt för en kort stund!!! Men återigen så VET jag att det är för en kort, jäkligt kort, tid!!!
Måste se det som ett äventyr!

Väggarna var bruna, bubblig plastmatta på golven o ja, sunkigt!!!! Bilder kommer, I promise, inom kort på baracken! Bilder på tomten har peter fixat, hör o häpna och här kommer dem...

Vi ska verkligen flytta!!!

Som vanligt: Sanna skriver....


Vi ska verkligen flytta härifrån!!! Panikkänslor blandat med glädje som en coctail.
Satt med peter i soffan häromkvällen efter att ha pratat med de nya ägarna av vårt hus, och då kom det verkligen till oss att vi faktiskt ska flytta härifrån.
Några andra ska bo här i VÅRT hus... Det blev så vemodigt.
Någon annan kommer bada i badkaret där elias och stella ÄLSKAR att bada med alla båtar. Någon annan kommer laga mat på vår spis, sova i vårt sovrum, tvätta sin tvätt i vår tvättmaskin. Grilla på vår altan..... Hjälp! De kommer ha sin mat i vår kyl. Bajsa på vår toa.... Blä, hahahahahahah!!!!

Båda barnen har växt upp här, de är ju visserligen inte så gamla, men ändå. Vi har sått gräsmattan, lagt stengången, planterat tuijan, renoverat HELA HELA HELA huset! Byggt till och ändrat o fixat o inrett o LEVT!!!
Vi har haft middagar här, kalas, glöggkvällar, grillkvällar............... Visat upp våra nyfödda... Nämen usch, och nu har vi sålt huset!!! SNYFT!!! På riktigt; SNYFT!!!!!!!!!!!

Tur vi har minnena med oss. Och tur att vänner består!
Och lyckliga äro vi som har varann och att vi har fått en fantastisk möjlighet att skapa ett nytt hem, nya minnen och vem vet...flera barn...!!! HAHAHAHAHAHAH!!!! Inte aktuellt just nu, men man ska aldrig säga aldrig!

Bygglovet lyser fortfarande med sin frånvaro, men flytta ska vi!!! Och våren är påväg! JIPPIII!!!
Det K O M M E R att komma bilder. Ska bara komma ihåg att ta med kameran och även ANVÄNDA den... :OS

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan en stund...


Murphys lag ska vi döpa om till Rehns lag!!!

Sanna vid pennan...

Detta året har inte varit visat sig från sin bästa sida för oss... hoppas det har många sidor kvar att visa. Antagligen har den BARA bra sidor kvar! Vann iaf 50 spänn på triss idag :D. Sen böts minusgrader mot plusgrader, fast där emellan hade peter fått besked om att han INTE fått tjänstledigt för att bygga vårat hus....

GIVETVIS ploppar det upp bilder i mitt sinne där jag ser oss om några år, fortfarande boende i barack som smått börjar bli lite sådär blå-grön i färgen.... (mögel för att vara tydlig). Stella med cigg i munnen o ba´: -morsan, har du pengar o Elias ligger på en madrass på golvet med ölburkar (skrynkliga o hopklämda) som huvudkudde.... HÖVVA. Och JAG då... Jag har papiljotter i håret, fet o sladdrig med typ förrgårs mascara UNDER ögonen o en hunds andedräkt och surar för att livet inte riktigt blev som planerat.... Singel!!!!

Men sen hör jag en röst (jo jag är nog lite paranoid trots allt) som säger att det ordnar sig...!
Och jag VET att det gör det! Jag KÄNNER det så jäkla starkt! Det kommer bli skitabra tillslut! För det MÅSTE det!!! Det finns inte nåt annat alternativ. Jag slutar inte som singelmorsa i en barack. NEVER!!!!!

Hahahahahaha!!
Det ljusnar i tunneln tror jag! Huset kommer att stå klart innan året är slut o det är DÄR inne o INGEN annanstans vi ska fira julen TVÅTUSENTIO!!! ja, eller i Thailand förstås, för GIVETVIS ska vi hålla oss LÅNGT under budget så en "liten" resa för 4 pers ska vi oxå ha råd med!

Hahahahahahaha! Det känns faktiskt redan bättre kan jag lova!
Imorn ska jag o Stella till Täbban o äta lunch o kanske köpa en joggingvagn, som jag fick ett tips om på FB, om den är bra!

Jag ska fan inte bli fet o sladdrig ;O)

Peter hade pratat med vår handlägare på kommunen o det VERKAR som att bygglovet blir klart nästa vecka!
Isåfall gillar jag Vallentuna kommun!!! Heja!!!

Snart handlar denna blogg om husbygget som det ju var sagt från början!
Längtar redan!

 


SNÖ >=O(

Sanna....


Det här är kan ju fasen inte vara riktigt sant!!?!?
Har det kommit 1 dm snö IGEN?? Det är ju sjukt! Blir så less! PÅ RIKTIGT!!! Var ute o joggade en sväng igår på BARmark o tänkte tillbaka på den här vargavintern, oså tänkte jag att: -jamen det var väl inte så farligt nu i efterhand, det här med -20 grader o massa snö... ganska mysigt ändå....
TÄNKTE jag IGÅR!! Så bergis är det MITT fel att det snöar. Snöguden ba´JIPPI, en som inte tyckte det var så jobbigt med all snö i vintras, henne ska jag göra glad igen! TYP! Nu ångrar jag att jag släppte lös den tanken o lovar att inte tänka så nåt mer....

Idag skulle vi ju till tomten, men vi hoppade över det, vi har ju redan sett den snötäckt lixom o det känns helt meningslöst att åka ut o SKOTTA när det snöar....

Vi åkte till containern med några lådor o sen till linda o danne o fick god pasta carbonara, fika små rulltårtsbakelser o trevligt sällskap!! Härlig söndag!!!!! Förutom snön då!!!

Nästa vecka MÅSTE bygglovet komma, godkänt o klart!!! PLIIIIIIIIIIIIIIIIS!!!
O ingen mera snö nu tack! Hit med tussilago o solstrålar!!!

2 veckor kvar o än lyser bygglovet med sin frånvaro.....

Sanna skriver som vanligt.........

Nu börjar det så smått bli panik... eller inte panik direkt, men lite stressande iaf...
Barackerna kommer i påsk o sen är det ju meningen att bygget ska börja!! Inte så kul att bo där o se på en tomt som förblir en tomt. Man vill ju se ens hus ta form lixom!!
Jag VET förstås att det så S M Å N I N G O M kommer att stå ett hus där, fast jag vill ju helst att det ska gå jättefort o jättesmidigt!!! Typ över en natt, haha.

Jaja, imorn ska vi dit igen o titta på alla träd typ o kanske skotta lite om inte solen smälter bort all snö, fast det är ju natt emellan imorn o idag så det är ju omöjligt, men kanske solen lyser skitstarkt imornbitti o toksmälter snön,,, önsketänkande!!!

Vi ska iallafall åka dit. Jag ska knäppa lite kort o lägga upp här. Längtar tills om ett år (om allt går bra) så jag kan sitta i vårt nya fina hus o gå tillbaka till dessa inlägg o tänka att: det gick ju snabbt ändå, och fint blev det!
Hoppashoppashoppas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men vägen dit är lång, det vet jag, men den ska fan bli rolig!!! 


Var bo??

(Sanna vid datorn......)

Haha, ja var ska vi bo medan huset blir klart...

Meningen från början var att vi skulle hyra mina föräldrars lgh i Vallentuna medan huset byggdes, men efter omständigheterna blev det inte så, utan vi började kolla runt lite efter alternativ.

Vi var inne på att hyra i 2a hand, men det är ju inte så stort utbud på såna bostäder till billig peng direkt, så husvagn??? -Nä INTE ett alternativ, med 2 små barn.

Nu kommer det bli så att vi ställer dit bostadsbaracker, på tomten. 3 rum o kök. Perfekt!!! Första månaden blir vi dock utan vatten, så vi får använda utedasset som står på tomten, till min stora förskräckelse då jag är LIVRÄDD för spindlar.... och JA jag har REDAN sett en i år o den LEVDE!! UTOMHUS!! Vi får även hämta vatten i dunkar att ha "hemma"... Vi kommer alltså att leva ganska primitivt, men det blir vad man gör det till och det är ju bara en kort tid *(hoppas jag)..... sen kommer vi få ett FANTASTISKT hus!!!!

Tänk positivt, tänk positivt!!!


Varför bygglov???

Sanna vid datorn.... (as usual)

Måste bara skriva om när vi skulle fixa bygglov....

Vi, jag o p, åker dit en kväll då det är öppet hus för bygglovshandlingar.
Knallar in i receptionen o möts av två människor som, en står o en sitter, bakom disken. De tittar inte ens upp på oss o säger hej, FAST vi står typ en meter ifrån dem, utan håller på o fixar med nåt som den sittande kvinnan (skulle egentligen vilja kalla henne tanten) inte förstår med sin dator. Vi står kvar o, ja STÅR. Ingen reaktion...

Efter ett tag tittar kvinnan på oss o undrar om vi ska träffa någon....
Peter: -ja vi ska träffa nån för att fixa bygglov.
Kvinnan: -alla är upptagna, ni kan sitta!
Jag till peter: -undrar vilken charmkurs hon gått på?

Vi sätter oss ner o väntar snällt på våran tur, vilket det snart blir.
I ett rum på kommunhuset får vi träffa en annan kvinna och peter börjar ta fram alla papper...

Jag: -varför behöver man bygglov?
Kvinnan tittar på mig som om jag vore dum-i-huvudet..
Jag: -jag menar, VAD är det som tar sån tid med att fixa bygglov, vi ska ju inte bygga hotell eller nåt. Bara bygga ett helt vanligt hus, vi ska inte ens ha nån konstig villevillakulla-färg...
Kvinnan: -man måste fråga alla grannar om de tycker det är ok o så
Jag: -men det finns ju knappt några grannar, bara ett hus lixom...resten är ju skog
Kvinnan: (lite fisförnämt, enligt mig) -joho, det finns ALLTID grannar.
Jag: (envist) -nä det är skog, o typ IP flera km bort o det är väl kommunen då.
Kvinnan: -ja då är KOMMUNEN er granne

Så fick hon sista ordet!!! Hahahaha...

Mötet gick ändå bra tillslut, men GUD vad mycket papper man ska ha när man ska bygga ett litet hus.
Jaja, tur att jag inte ska bygga det. DÅ skulle det bli villevillakulla!!

Familjen Rehn

Återigen sanna vid tangenterna.....

Kort beskrivning av oss, familjen Rehn;

Pappan o maken; Peter, 77:a, jobbar som chef inom byggbranchen, född i Sandviken
Mamman o frun; Sanna, 77:a, utbildad uska, men ska börja plugga i höst, yey! född i Vallentuna
Sonen; Elias, född -07, världens goaste o trotsigaste lilla kille
Dottern; Stella, född -09, bestämd liten dam o dramaqueen

Peter o sanna träffades -06 (jag vet, skitsnabbt gick hela karusellen) fick elias -07 o gifte oss samma år i hemlighet =0. Stella kom till världen -09.
Och det är vår lilla familj som nu är på väg mot nya äventyr med husbygge....

 

Haha, nu vill jag bara skriva....

Sanna vid datorn...

Det här var ju roligt! (Att skriva alltså)

Det är ganska delade känslor att flytta från vårt invanda liv i Tyresö, med dagis, härliga vänner, ett område man känner till. Ica där man vet EXAKT vart alla varor finns (pensionärsvarning), huset som vi renoverat skitmycket, motionsslingor, ja allt!!!

Samtidigt kan jag inte vänta tills första spadtaget är gjort på vår nya fina STORA tomt!
Jag inreder redan huset från golv till tak, i mitt huvud. Dyrt i verkligheten. Jag ser pärlspont.... härliga trägolv, mycket ljus och GÄSTVÄNLIGHET och många långa bastukvällar!!!! :P

Drömde dock häromnatten att våra nya grannar var skitelaka, frun i huset hade bakat masonitbullar (vad det nu är) och skulle mörda oss och när jag ringde 112 fick jag sitta i telefonkö FAST jag höll på att bli mördad....hahahahahaha!!! Undrar vad den drömmen betyder...

Som tur är har vi givetvis träffat dem i verkligheten o de är trevliga människor med barn i ungefär samma ålder som våra!!

Idag var vi på tomten med arhur som ska såga ner alla våra träd. Jag skulle vilja ha några kvar men peter får bestämma på den fronten (tro det eller ej). Äppelträden får stå kvar förstås, hoppas de lever! Har alltid velat ha frukträd!!

Äsch, ännu ett osammanhängande inlägg... ska skärpa mig och bli mer organiserad till nästa gång!
//SANNA

Okej, hur gör man här då?

Första gången vi bloggar, både min man Peter och jag!
Peter tyckte vi skulle starta en blogg om vårat kommande husbygge så då tog jag tag i saken.... som vanligt är frun den drivande handen, hahahaha!! (Peter; det var ett skämt)

Vet inte alls hur man ska lägga upp en blogg så den blir rolig och intressant, men får kolla runt lite och övning ger ju färdighet.

Peter får iallafall blogga på sitt sätt så bloggar jag på mitt, så blir det två synvinklar på hur vårt liv och husbygge ser ut.

Så här långt har vi kommit med vårt husbygge hittills;

*Nuvarande bostad i Tyresö sålt, men är fortfarande "vårt" i 3 v till så vi packar för fullt (mest jag; Sanna)
*Tomt i Vallentuna köpt
*Kontrakt med husleverantör skrivet och ritningar har vi själva gjort (ganska stolta)
*Bygglov inskickat med inte fått godkänt än :(     lite stressande just nu
*Arthur har varit och tittat på alla träd på tomten som han ska såga ner
*Sannas pappa o Peter har skottat fram en liten plätt så man kan ställa bilen där när man är och tittar på tomten
*Fortfarande skitmycket snö

Så, det var kortfattat, nästa inlägg blir nog bättre, nu ska jag kolla runt lite hur man ska göra sidan snygg oxå....

Hejsvej!
Vid pennan, typ, Sanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0