Lite bilder, som jag för länge sen lovat.......





Översta bilden är vårat vardagsrum/kök.
Under den bilden är Elias rum.
Stora sandlådan som blev klar IDAG! Barnen älskar den o jag ville att den skulle bli stor!!!

Sen sitter Stella o Elias o fikar en tidig vår-dag då träden fälldes o på nedersta bilden är Elias framför alla fällda träd....

Ibland känns livet så jäkla underbart!

Snabbt inlägg.....

Det är måndagmorgon och jag vill börja med att gratulera en fantastisk vän på födelsedagen!!! Grattis Kicki på 33-årsdagen. Hoppas du får en härlig dag! Du betyder så mycket för mig, Tack för att du finns, att du alltid lyssnar och ställer upp. Älskar dig!

Elias sitter o äter frukost, Peter o Stella är ute o leker i solskenet o jag sitter här o väntar på min gullunge som äter extreeemt långsamt idag när jag vill ut!!!
Vi har varit i Sandviken över helgen o det har varit så skönt att bara vara. Det kommer nog inte bli så många vändor i sommar nu när husbygget snart tar fart på "riktigt".

Nu har vi ÄNTLIGEN fått vatten. Varmt o kallt ur kranen. Helt plötsligt känns ALLT så mycket lättare, helt fantastiskt. Så underbart jäkla härligt!!!! Vi kan diska o duscha här hemma! L O V E L Y ! ! ! ! ! ! !
Idag ska peter koppla in avloppet oxå så vi kan gå på toan här inne!!!! Jippi.

Tänk att man kan bli glad för ganska lite. Nästan 2 månader utan vatten med 2 barn. Bra kämpat, "klappar mig själv på axeln" ;O).......

Nu har bus ätit upp, nu ska vi gå ut!!!!

Önskar alla en härlig dag!!!

Dagen då vattnet skulle kopplas in.....

Kort resumé av en dag som denna;

Börjar med att lämna Elias på dagis, sen åker jag, Peter o Stella till Uppsala för att äntligen hälsa på Maria på sjukhuset. Den kvinnan är värd all min beundran. Hon är en kämpe utan dess like, en fantastisk människa.

På em går jag o Elias till lekparken o leker en timme, sen Mc Donalds till middag, börjar tröttna på hamburgare nu dock.

När vi kommer hem från Donken med 2 supertrötta o inte alltför glada barn får Peter för sig att koppla in vattnet. Jag tycker, tro det eller ej, att det är liiiite onödigt eftersom vi ändå ska till Sandviken i helgen, så för min del hade vi kunnat vänta över helgen, men icke! Mitt i allt kvällsbestyr, som jag då tar, med huvudvärk som heter duga, kopplas vattnet in.

Jag blir ju givetvis superglad när det ÄNTLIGEN går att få vatten ur kranen o utbrister i ett litet glädjetjut!

Men säg det som varar,,,,, HAHAHAHAH! Jo men nu skrattar jag, men inte just då när det hände, kan jag lova.

Helt plötsligt hör jag hur det SPRUTAR ut vatten nånstans o det finns inte såååå många ställen i baracken där det kan spruta ut vatten så läckan hittas ju väldigt snabbt. Det är en packning till varmvattenberedaren som inte sitter fast o badrummet täcks så sjuhelsikes fort med vatten, flera cm hinner spruta ut innan peter hinner stänga av.
Sen finns det inte någon golvbrunn heller så vi börjar med att torka upp med vanliga disktrasor, men inser snabbt att det är fullkomligt lönlöst, fram med handdukar typ.... Så himla irreterande. Både mitt o Peters humör når botten!!! Men nu är vattnet upptorkat, Stella sover o Elias ska snabbt gå o sova. Peter pular med nåt i badrummet, vad vet jag inte, vet bara att jag återigen måste åka ner till mina föräldrar för att duscha o min huvudvärk är värre än nånsin. Hoppas Elias nattning går bra nu. Som pricken över i.

Lycka till Sanna!


Huvudvärk o pisshumör!

Ok..... Sanna vid datorn, behöver jag ens skriva det längre...... ;O)

Idag har vatten och avlopp börjat grävas fram, inte en jävla dagjävel för tidigt!
Har i 3 veckors tid fått olika startdatum för det. Mitten på nästa v..... senast tors nästa vecka..... mån nästa vecka!
Men nu ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN står det en grävare, en så vacker maskin här utanför ;O) och imorn eller nästa dag eller nästa dag kan vi kissa på toan, duscha, diska, tvätta oss här hemma!!! JIPPIIIIIII! Freedom!!! (fast jag har kissat på toan ändå....... i smyg, HAHA!!)

Förra veckan åkte jag o Älskling upp till Sandviken och sov över där, utan barn. Vi åt först på Kina i Gävle i lugn o ro för att sedan åka ut till Bovik för att sova i stugan (peters mamma o lasses hus). De var i Spanien så vi hade huset för oss själva. Tiden gick så fort. Vi satt i varsin soffhörna. P kollade på TV o jag hann läsa typ 100 tidningar. Sen var det läggdags. Det var den barnlediga kvällen. Vi hade kunnat köpa hem mat, bubbelbada, ta en promenad, VAD fan som helst. Men vi sitter i varsin soffhörna. Jo men precis som hemma! Hahahaha. Fast det kändes lyxigt ändå.

Dagen efter åkte vi till Borlänge för att träffa köksarkitekten (det var anledningen till varför vi åkte upp till Sandviken o sov, vi skulle va i Borlänge kl 9 och nu fick vi sova lite längre iaf)
Köket blev S U V E R Ä N T ! ! ! ! ! ! ! ! Och inte så billigt =OS. Men så jäkla fint,,,, kan knappt vänta!!!!

Torpet är nu borta. Det enda som är kvar är skorstenen o grunden.
Grunden påbörjas nästa vecka och första leverans av virke 30 juni!!! =OD

Underbart! U N D E R B A R T ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Nu ska jag kommentera rubriken; Jag har världens huvudvärk och är på skitadåligt humör. Det är så konstigt för jag har verkligen haft en kanondag!!!
Jag o Stella har varit hos Irre o hälsat på! Peter o janne var med och åt lunch.
Det var så himla kul att träffa henne igen, hon är en fantastisk människa o vän, helt galet rolig o sprallig!

Sen när vi åkte hem kom huvudvärken smygande o nu sitter den där i huvet o spränger. Det är nog den som gör mitt humör så lågt!
Sen är Elias inne i en period då han vägrar sova. Han vägrar ligga kvar i sin säng. Den perioden har pågått sen vi bytte från spjälsäng till riktig säng o det är ett tag. Han somnar ju tillslut, men det kan ta flera timmar ibland och det är så frustrerande,,,, det är så tålamodskrävande o svettigt att ALLTID ha dessa helvetiska duster med den lilla lilla människan. Han är så jävla söt o go, men ibland är han så trotsig. Ganska ofta är han trotsig, men han är så JÄVLA SÖT O GO !!! När han sover! ;O) Hahahaha, nä, skämt o sido, han är så rolig den lilla kompisen men som sagt, han vet precis hur han ska trotsa!  På fredag ska vi till BVC på 3års-kontroll och då ska jag fråga sköterskan vad man kan ta till för knep, för vi har fan provat ALLT!

FÖRLSAG tas villigt o tacksamt emot ;O)

Jaja, hoppas att det snart blir finare väder igen, det var ju sommar några dagar, klänningarna åkte fort som tusan fram, mina vita fläskspiror fick luftas lite, men de blev inte brunare för det. Ska smörja med brunutansol sen.
Sen vände det o blev svinkallt igen.
Men Elias fick fantastiskt väder på sitt kalas!! Nästan alla kompisarna var där o han fick jättemycket fina presenter!!!

Nu hoppar jag verkligen från a till ö, men det var ju så sjuhelsikes längesen jag skrev så det finns lite att berätta. Har ju tidigare lovat dyrt o heligt att skriva oftare, men jag är så sjukt trött på kvällarna o på dagarna finns det inte en sek över att skriva blogg på. Sen har det ju inte hänt så supermycket med husbygget än, men snart snart snart!!!! Så mycket roligt att se fram emot!

Nu ska jag borsta tänderna!
KRAM O GONATT!
SANNA!!!

Jag är ett monster! Japp det är sant!

Vilken dag!!!
Egentligen har det varit en fantastisk o härlig dag vid närmare eftertanke, men det är ju det sista som händer som sätter sig i minnet, men nu när jag tänker efter så har det ju varit en riktigt BRA dag. Jag är ju helt dum i huvudet.

Dagen började med att alla sov till typ 7. Värsta sovmorgonen... Glutta bakom gardinen o möts av en stor härlig gul, leende sol! Ja min sol log faktiskt ;O)
Blöjbyten, fram med kläder, frukost, o allt som hör en morgon till gick hyfsat lätt. Sen dagislämning och en LÅÅÅNG promenad med Stella i fågelsång o solsken. Tog en runda där det finns en massa stall o hästar o bara grusväg. Sagolikt faktiskt med risk för att låta löjlig ;O) en o en halv timme tog det o jag var lagom mör i rumpan o låren sen...... Gick i RASK takt hela tiden! Så det så!

Sen hem med lek på tomten, lunch i baracken (köpepaj) o sortera lite papper, blir så galen på lösa papper o o-ordning i lådorna, på RIKTIGT, jag blir galen!!! Vill ha ordning!!!! Så då fixade jag ordning o blev lättare i sinnet :O)

Hämta storbus på dagis o sen till en lekpark en timme med äpple o saft (tandläkaren rekommenderade INTE saft, men hur gott är det med vatten som stått i en plastdunk ett dygn då????? Med lite saft i blir det gott, onyttigt visst, men gott!!! HA!

Sen lånade vi mina föräldrars lägenhet för middagslagning (de är i finland en vecka).
I min familj frågar vi oss inte; vad blir det för mat ikväll? Utan snarare; Vad blir det för korv ikväll??
Och kvällen till ära blev det frukostkorv med lök, grädde (ja vispgrädde) och ketchup i ugn med potatismos (ja hemlagat). GOTT!!!! och svulligt!
Efter det tog vi barnen o cyklade ner till centrum o köpte glass.

(men gud, när jag skriver märker jag hur onyttiga vi är.... oups! måste bättra oss, men vi äter inte glass varje dag o dricker inte saft eller har vispgrädde i maten dagligen,,,,, idag blev det bara så)

Det var ju en härlig dag, tills för nån timme sen!
Elias kommer upp HELA tiden när vi lagt honom och jag har inget tålamod just nu, jag blir så arg. O idag var peter på dåligt humör oxå vilket gjorde mitt humör ÄNNU sämre o då tar jag ut mitt saknade tålamod på honom och blir SKITARG (bättre det än att jag blir arg på elias, tycker jag, men det är ju min åsikt) Så blir peter arg på mig o så blir jag ännu argare o jag har Finskt blod i ådrorna dessutom ju.... kan ju bara bli katastrof! och det slutade med att peter går ut o städar biljäveln medan jag sitter inne o surar. Min ilska är som tur är väldigt kortvarig, den kommer snabbt, men är snabbt förbi oxå. så nu är allt som tur är frid o fröjd igen, men jag är verkligen ett monster ibland, ibland ganska ofta tillomed. Men mest är jag en ängel ;O) HAHAHAHAHAHAHAHAHAH! Eller inte.

Lite husbyggeuppdatering oxå då; containern har blivit tömd en gång nu.
Inget vatten än (är nog en bidragande orsak till mitt humör just nu)

Hejdå//Sanna

Container på plats!

Igår hyrde vi hit en container så vi kan slänga rivskräpet från torpet!
Det är det som hänt i byggväg.

Igår var Elias på sitt första tandläkarbesök, jätteduktig var han o gapade stort!!!
Sedan var vi till Tyresö på barnkalas, Elias bästis Max fyllde 3 år. Tänk vad åren går.....
Det blev bullar, kakor, tårta o fiskdamm. Och lek med alla Tyresökompisar! ROLIGT! Vi saknade Emilia m familj dock :O(
Efter kalaset åt vi pizza, sen hem, hela trötta familjen!!!

Ikväll har vi varit på en brakmiddag hos Danne o Linda. Så gott så gott! Nu sitter vi i soffan med godis medan barnen sover djupt!!!
Ute regnar det! O på TV är det bara skit, en lördag lixom, varför???
Imorgon ska jag försöka hinna med att ladda upp lite bilder på hur det ser ut här nu!

Orkar inte skriva mer idag.......
Trevlig helg!

*SANNA*

FÖRLÅT!

VA F*N!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi har inte skrivit på örtti år o så sitter jag här o skriver o skriver o skriver o sen ska jag trycka på *-knappen o då försvinner RUBBET!!!!!! Va kul!
Blir så jäkla irriterad!!! På riktigt!

Ska börja med att säga att vi inte bara varit utan vatten här i baracken, nä då, vi har även varit datorlösa! ARGHHH! Men nu har DANIEL fixat det! TACK för att du tagit din dyrbara tid, allvarligt! TAAAAACK! Du är en ängel! På riktigt! Är så tacksam!!!

Ja men iallafall, vi har varit utan dator o inte kunnat uppdatera bloggen, förlåt alla ni 3 som läser ;O)
Nu ska det bli ändring! Promise!

Det har inte hänt så mycket mer än att torpet håller på att rivas, sakta men säkert, vi ska på byggsamråd nästa v, träffa köksarkitekt om 1,5 v..... o sen ska vi antagligen o FÖRHOPPNINGSVIS få vatten nästa vecka *LYCKA*
I slutet på juni kommer de första bräderna till huset! Hahahaha, härligt!

Vad mer har då hänt.....hmmmmm.
Elias har gått på dagis själv hela veckan, så duktig! Han var bara ledsen en morgon när jag lämnade. Annars har det gått jättebra!! Så kul! Han sjöng solo på samlingen en morgon oxå... *stolt*

Jag har varit på skitdåligt humör på senaste tiden, har varit rastlös o uttråkad o allmänt irriterad, kan bero på att jag inte tycker att det händer nåt o MEST för att det är så frustrerande att inte kunna ta en dusch hemma eller tvätta sig ordentligt eller gå på toa INNE! Fast i dag har jag inte varit på så dåligt humör, bara mest varit uttråkad, vilket har lett till 3 långpromenader.... o det är ju bara bra på sätt o vis. Tur att vi har haft vädret på vår sida iaf...

Imorgon ska vi åka till Tyresö o gå på barnkalas o sen äta pizza! En sån enkel sak gör mig numera på jättebra humör, att ha något att se fram emot lixom!
Jag har ju mycket att se fram emot e g e n t l i g e n, som vårt HUS!!! Men det ligger så långt fram i tiden o jag är en person som vill ha saker att se fram emot HELA tiden o de ska vara längst en vecka framåt. LÄNGST! Annars blir jag helt lam!

Peter är på fotboll just nu, men är nog på hemgång nu, undrar hur det gick för Dif då......hmmm, får jag hem en glad eller ledsen man???? Orkar inte kolla upp, det visar sig ändå ju.

Nej, nu ska jag surfa vidare här o från o med nu så kommer bloggen uppdateras regelbundet! Jag svär!

KRAMELIKRAM


RSS 2.0